Пале: Полиција пронашла „ауди“, сумња се да је кориштен у пљачки

14.07.2020. 17:45
1
ИЗВОР: Nezavisne

Јака експлозија пробудила је данас мјештане улице Николе Тесле у Палама. Наиме, маскирани пљачкаши су у глуво доба ноћи разнијели банкомат "Нове банке" и са украденим новцем, аутомобилом побјегли према Кантону Сарајево.

Полиција је данас трагала за њима, а како сазнају "Независне", снимио их је и видео-надзор постављен на бакомат.

Полиција је током истраге пронашла "ауди" за који се сумња да су га користили пљачкаши.

Возило је пронађено у близини међуентитетске линије Републике Српске и ФБиХ.

Како је саопштила Полицијска управа Источно Сарајево, полиција интензивно трага за починиоцима који су осумњичени за кривично дјело тешке крађе као и за изазивање опште опасности.

- Маскиране особе изазвале су експлозију на банкомату постављеном на пословницу банке, те из истог однијели за сада неутврђен износ новца, а затим се путничким аутомобилом удаљили у правцу Кантона Сарајево, након чега је обавијештен и МУП Кантона Сарајево - навели су из ПУ Источно Сарајево, чији су припадници вршили увиђај на лицу мјеста.

Из "Нове банке" нису прецизирали колико новца је украдено са банкомата, а није утврђено ни колика је штета проузрокована експлозијом.

- Подржавамо рад надлежних органа, који су правовремено и веома професионално реаговали, те у циљу заштите истраге тренутно јавност не можемо информисати о детаљима догађаја. Предузећемо све што је потребно како би се клијентима што прије омогућила поновна употреба банкомата и несметано кориштење наших услуга у Пословници у Палама. Нова банка посвећује посебну пажњу заштити имовине, укључујући и заштиту банкомата, чиме су посљедице овог штетног догађаја значајно мање - рекли су за "Независне" из ове банке.

Како "Независне" незванично сазнају, полиција је изузела видео-снимке са неколико камера на путу од Пала према Сарајеву, гдје се претпоставља да су пљачкаши побјегли.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Pale 14.07.2020. 18:07
    Ako su zamjenili auto prije kamere koja snima ulaz na razgranicenju ja bi rekao da su se vratili prema palama
Повезане вијести
Станишић прва, Ђоковић друга на Регионалном такмичењу из физикe Станишић прва, Ђоковић друга на Регионалном такмичењу из физикe
Крађа у Палама Крађа у Палама
Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    23h 57m
    0
  • Крађа у Палама
    22h 15m
    0
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    37m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    18h 42m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    21h 30m
    0