Пале: Потписан споразум за уређење ријеке Миљацке

08.06.2020. 16:00
0
ИЗВОР: СРНА

Јавна установа "Воде Српске" Бијељина и општина Пале потписале су споразум о реализацији пројекта "Санација регулисаног корита паљанске Миљацке", чија је укупна вриједност 300.000 КМ.

Ова мјера је изузетно важна за Пале, не само у смислу заштите од поплава, него и у погледу даљег развоја туризма у овој општини, саопштено је данас из "Вода Српске".

Споразумом је дефинисано да предузеће "Воде Српске" обезбиједи 200.000 КМ, док ће општина Пале из локалног буџета издвојити 100.000 КМ и неопходну техничку документацију, те бити носилац свих оперативних активности и процедуре избора извођача радова.

Начелник општине Пале Бошко Југовић нагласио је приликом потписивања споразума да регулисано корито паљанске Миљацке представља најважнији водопривредни објекат на Палама, који је тренутно и својеврстан отворени колектор у који се изливају све отпадне воде, због чега је угрожен и екосистем ове ријеке.

- С обзиромна то да општина тренутно реализује озбиљне радове и на изградњи нове канализационе мреже, овај пројекат ће још више допринијети да се спријечи даље пропадање паљанске Миљацке. Првобитна регулација корита урађена је 1983. године и од тада није било озбиљнијих санационих радова - напоменуо је он.

Он је изразио захвалност предузећу "Воде Српске" и директору Мирославу Миловановићу за подршку реализацији овог важног пројекта.

Директор предузећа "Воде Српске" Мирослав Миловановић нагласио је да ће у оквиру овог пројекта бити урађени земљани и бетонски радови, као и неопходни радови на косинама насипа.

- Све ово ће нам помоћи да остваримо зацртани циљ, да заштитимо регулисано корито паљанске Миљацке, становништво и објекте, те да обезбиједимо виши ниво еколошке заштите ријеке - рекао је Миловановић.

Након реализације овог пројекта, становници Пала требало би да уз уређени водоток добију и ново шеталиште, бициклистичу стазу и остале садржаје који ће побољшати квалитет живота у овој локалној заједници.

Коментари 0
Повезане вијести
Постигнут договор са Бахаром, ево колико је Звезда уштедјела Постигнут договор са Бахаром, ево колико је Звезда уштедјела
Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО) Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО)
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    15h 37m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    14h 32m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    9h 20m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    10h 26m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    18h 54m
    0