Пале: Промовисани магистри и дипломирани економисти

24.11.2020. 14:34
0
ИЗВОР: СРНА

На Економском факултету Универзитета у Источном Сарајеву данас је на свечаној академији промовисано 75 дипломираних економиста, шест магистара економских наука и 11 мастера економије првог и другог циклуса студија.

Студент генерације Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Дејан Пљуцо каже да је дипломирао са оцјеном 9,89, што није било лако у јакој конкуренцији, те да је, студирајући на овој високошколској установи, имао прилику много да научи.

Пљуцо наводи да је школовање наставио на другом циклусу студија Макроекономија, реформе и бизнис на Економском факултету на Палама и да свакога дана тежи даљем усавршавању.

Мастер економије Невена Капор рекла је да је њен просјек током мастер студија 10,00, те да је уписала докторске студије у Београду.

- Економски факултет Пале пружа адекватно знање студентима и сматрам да млади људи, уколико изаберу да студирају на овом факултету, бирају прави избор - навела је она и захвалила професорима и асистентима на том факултету.

Декан Економског факултета на Палама Радомир Божић изразио је наду да ће ови млади постати ослонац будућег развоја друштва и државе.

Он је рекао да су у специфичним околностима пронашли начин да уприличе уручење диплома, сматрајући да је то прилика која се дешава једном у животу.

- У сарадњи са Ректоратом Универзитета у Источном Сарајеву и уз поштовање свих епидемиолошких мјера, извршили смо промоцију нове генерације дипломираних студената на првом и другом циклусу. Задовољни смо генерацијом која је била мотивисана и, упркос свему што се дешава у окружењу, успјешно завршила своје обавезе - изјавио је Божић новинарима.

Према његовим ријечима, шест магистара економских наука су студенти који су уписали постдипломски студиј по старом систему студија, 11 мастера економије студирало је по болоњском принципу, а први циклус студија завршило 75 дипломираних економиста.

Божић је додао да Економски факултет баштини традицију образовања економиста дугу 68 година.

Коментари 0
Повезане вијести
Дани сјећања: „Југословенство, идеја која је Србе коштала милионских жртава“ Дани сјећања: „Југословенство, идеја која је Србе коштала милионских жртава“
У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама
Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Палама Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Палама
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    23h 28m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    21h 42m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    19h 32m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    11h 57m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    17h 30m
    0