Pale: Promovisani magistri i diplomirani ekonomisti

24.11.2020. 14:34
0
IZVOR: SRNA

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je na svečanoj akademiji promovisano 75 diplomiranih ekonomista, šest magistara ekonomskih nauka i 11 mastera ekonomije prvog i drugog ciklusa studija.

Student generacije Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Dejan Pljuco kaže da je diplomirao sa ocjenom 9,89, što nije bilo lako u jakoj konkurenciji, te da je, studirajući na ovoj visokoškolskoj ustanovi, imao priliku mnogo da nauči.

Pljuco navodi da je školovanje nastavio na drugom ciklusu studija Makroekonomija, reforme i biznis na Ekonomskom fakultetu na Palama i da svakoga dana teži daljem usavršavanju.

Master ekonomije Nevena Kapor rekla je da je njen prosjek tokom master studija 10,00, te da je upisala doktorske studije u Beogradu.

- Ekonomski fakultet Pale pruža adekvatno znanje studentima i smatram da mladi ljudi, ukoliko izaberu da studiraju na ovom fakultetu, biraju pravi izbor - navela je ona i zahvalila profesorima i asistentima na tom fakultetu.

Dekan Ekonomskog fakulteta na Palama Radomir Božić izrazio je nadu da će ovi mladi postati oslonac budućeg razvoja društva i države.

On je rekao da su u specifičnim okolnostima pronašli način da upriliče uručenje diploma, smatrajući da je to prilika koja se dešava jednom u životu.

- U saradnji sa Rektoratom Univerziteta u Istočnom Sarajevu i uz poštovanje svih epidemioloških mjera, izvršili smo promociju nove generacije diplomiranih studenata na prvom i drugom ciklusu. Zadovoljni smo generacijom koja je bila motivisana i, uprkos svemu što se dešava u okruženju, uspješno završila svoje obaveze - izjavio je Božić novinarima.

Prema njegovim riječima, šest magistara ekonomskih nauka su studenti koji su upisali postdiplomski studij po starom sistemu studija, 11 mastera ekonomije studiralo je po bolonjskom principu, a prvi ciklus studija završilo 75 diplomiranih ekonomista.

Božić je dodao da Ekonomski fakultet baštini tradiciju obrazovanja ekonomista dugu 68 godina.

Komentari 0
Povezane vijesti
Oklopna vozila EUFOR-a na području Pala i Istočnog Sarajeva Oklopna vozila EUFOR-a na području Pala i Istočnog Sarajeva
Produžena sezona grijanja u Palama Produžena sezona grijanja u Palama
Murali Miće Lizdeka i Miše Rajića uskoro će krasiti Pale (FOTO) Murali Miće Lizdeka i Miše Rajića uskoro će krasiti Pale (FOTO)
Najčitanije
  • U subotu obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    22h 46m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    13h 16m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    12h 57m
    0
  • Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
    21h 39m
    0
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    1h 43m
    0