Пале: Сутра о испоруци воде Сарајеву

07.08.2019. 16:41
0
ИЗВОР: СРНА

Скупштина општине Пале сутра би требало на тематској сједници да разматра наставак дистрибуције воде за пиће у федерално Сарајево, као и давање сагласности на измјену цјеновника испоруке воде.

Ова сједница пробитно је била заказана за 1. август, али је одгођена за сутра када би директор Јавног предузећа „Водовод и канализација“ Пале Дејан Којић одборницима треба да представи допуњени извјештај о преговорима са федералним партнерима.

Предсједник Скупштине општине Пале Синиша Ласица рекао је новинарима прије седам дана да грађани Пала не треба да брину јер неће бити повећана цијена воде за пиће нити је та опција у плану ни за приватна нити за физичка лица.

„Тематска сједница биће посвећена наставку сарадње, односно циркулације воде према федералном Сарајеву, при чему ће паљански ‘Водовод и канализација’ и његови радници имати користи“, изјавио је Ласица.

Он је појаснио да је до прекида сарадње два водоводна предузећа из Пала и Сарајева дошло због цијене воде за пиће, али и због понашања руководства сарајевског „Водовода“.

Према његовим ријечима, од одлуке одборника да ли ће се „трговати“ водом за пиће са федералним Сарајевом зависиће ликвидност, односно будућност „Водовода и канализације“ Пале.

Директор ове фирме Дејан Којић појашњава да партнери из Сарајева траже нижу кориговану цијену воде која би за њих економски била исплативија.

Он је потврдио да је до сада паљански „Водовод“ од воде продате у Сарајеву остваривао годишње од 800.000 до 900.000 КМ, а да ће тај приход убудуће, ако то Скупштина потврди, бити мањи за око 200.000 што је, како је подвукао, неизбјежно јер је ријеч о стабилизацији прилика на тржишту и предузећу на чијем је челу.

Он је изразио наду да ће одборници на Палама реаговати позитивно и у интересу паљанског „Водовода“ и његових радника, те да ова фирма неће отићи у стечај, како су то неки људи злонамјерно најављивали.

Којић је нагласио да је федерално Сарајево највећи купац паљанске воде за пиће и да за то треба направити и одређене калкулације у вези са смањењем цијене и одређивања количине испоруке воде за пиће.

Према његовим ријечима, на Палама се прода двије трећине количине воде која се испоручује у федерално Сарајево.

Одборник СДС-а Никола Благојевић изразио је незадовољство начином рјешавања проблема дистрибуције воде са Пала у федерално Сарајево и понашање руководства сарајевског „Водовода“ оцијенио као „уцјењивачко“ јер су поставили неприхватљиве и нереалне услове за даљу сарадњу са паљанским „Водоводом“.

Почетак сутрашње сједнице заказан је за 9.00 часова.

Коментари 0
Повезане вијести
Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
Побједник туцијаде у Палама Филип Илић Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    16h 58m
    0
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    16h 14m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    13h 30m
    4
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    11h 52m
    0
  • Данас Марковдан
    20h 40m
    0