Пале: Уручена медицинска опрема из донације Србије

24.04.2020. 13:15
0
ИЗВОР: СРНА

Руководство општине Пале уручило је данас локалном Дому здравља медицинску опрему која је обезбијеђена из донације Србије, с циљем успјешније борбе против вируса корона.

Директор паљанског Дома здравља Иван Шарац захвалио је Влади Србије и свима који су били у ланцу да овај значајан контигент помоћи стигне на Пале.

- Ријеч је о заштитној опреми која је сваком Дому здравља и здравственој установи неопходна у овом моменту. Пакет је садржајан по количини, квалитету и обухвата 3.000 заштитних маски, 3.000 рукавица, 100 заштитних наочала, 100 визира, заштитних капа, натикача, топломјера, као и средства за дезинфекцију како руку, тако и површина - навео је Шарац.

Према његовим ријечима, Дом здравља располаже пристојном количином заштитне опреме, а имају и добру сарадњу са Институтом за јавно здравство, ресорним министарством, те када се догоди да немају нешто од заштитне опреме, у договору са осталим здравственим установама врше прерасподјелу.

- На услузи смо сви једни другима и функцонишемо као једна породица - рекао је Шарац.

Шарац је истакао да Дом здравља Пале ради у пуном капицитету и све успјешно завршава, а тренутно имају 30 лица која су под здравственим надзором и налазе се у изолацији.

- Вирусом корона су заражена три лица, од којих је једно хоспитализовано у Болници `Србија` у Источном Срајеву, а два су кући, опорављају се и врло брзо ће изаћи из карантина - нагласио је Шарац.

Он је захвалио свим субјектима који су дали донацију овој установи, а посебно начелнику Пала Бошку Југовићу који је пружио финансијску помоћ током епидемије вируса корона.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је новинарима да захваљујући институционалној сарадњи влада Републике Српске и Србије имају прилику да додијеле одговарајућу заштитну опрему Дому здравља Пале, те се надају да ће је бити довољно и да вирус корона неће потрајати.

- Дајемо пуну подршку директору Дома здравља Ивану Шарцу. Ситуација на Палама се држи под контролом, осјети се јењавање када је ријеч о вирусу. Захваљујем Влади Србије која је пружила помоћ у виду опреме, као и Српској која је одредила да Палама буде додијељен дио те помоћи - истакао је Југовић.

Југовић је подсјетио да су и прије добијали помоћ од Владе Србије, а односи се на средства за изградњу амбуланте на Јахорини, изградили су Романијску улуци и још много тога, тако да са посебним поштовањем морају да приме овај поклон који ће бити искориштен на најбољи могући начин.

Он од директора Дома здравља очекује да, ако буде потребно, и сусједним општинама стави на располагање вишак који има, те захвалио и прослављеном фудбалеру Огњену Короману који је својим познанствима у Београду утицао да се Пале нађу на листи расподјеле ове помоћи за Републику Српску.

Предсједник Скупштине општине Пале Синиша Ласица рекао је да је ово данас само један од показатеља да су Влада Србије и Влада Српске на вријеме предузеле све мјере када је ријеч о сузбијању вируса корана, те се надају да се ближи њен крај.

- Ова донација у виду помоћи паљанском Дому здравља је једна од ствари које су до сада урађене у Републици Српској и Србији. То је показатељ колико ове двије владе сарађују - рекао је Ласица.

Ласиц је захвалио грађанима Пала који поштују све мјере које је донио локални Штаб за вандредне ситуације, као и докторима и медицинским сестрама који су у сваком моменту доступни својим становницима.

Коментари 0
Повезане вијести
„Стана Томић“ – нови назив паљанског Дома здравља „Стана Томић“ – нови назив паљанског Дома здравља
Омладински савјет „Источна Илиџа“ донирао два рачунара Основној школи „Алекса Шантић“ Омладински савјет „Источна Илиџа“ донирао два рачунара Основној школи „Алекса Шантић“
Црвена звезда донирала 50.000 евра народним кухињама на Космету Црвена звезда донирала 50.000 евра народним кухињама на Космету
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    18h 49m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    17h 33m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    12h 18m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    9h 17m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    9h 23m
    0