Пале: Волонтери снага хуманости и солидарности

05.12.2020. 13:31
0
ИЗВОР: СРНА

Општинска организација Црвеног крста Пале уручила је захвалнице најзаслужнијим волонтерима Сари Ракић, Предрагу Савићу и Мирјани Јововић, који су показали највећу посвећеност током пандемије вируса корона. Захвалнице им је уручила секретар општинске организације Црвеног крста Пале Јелена Петровић, поводом Међународног дана волонтера.

Ракићева је рекла Срни да је са колегама током пандемије дијелила заштитне маске, рукавице старијим лицима, пензионерима и на тај начих их сачували од заразе, те да јој је драго што је добила захвалницу.

- Волонтери и њихов волонтеризам су снага хуманости и солидарности у друштву -  истакла је Ракићева, иначе студент Факултета физичког васпитања и спорта Универзитете у Источном Сарајеву.

Ракићева је већ шест пута и добовољно дала крв, а волонтирање у Црвеном крсту Пале започела је прије девет година, када је проглашена за најбољег маркиранта на једном од такмичења Прве помоћи.

Према њеним ријечима, обавезе волонтера су разнолике, учешће у акцијама пружања помоћи за социјално угрожене категорије грађана, мотивисање људи на добровољно давање крви, као и подстицање на позитивне промјене у животима.

- Од дјетињства сам имала жељу да помажем људима, а просторије Црвеног крста су биле пуне младих, позитивне енергије и воље да се помогне другима -  рекла је Ракићева, коју, како је истакла, испуњава осјећај када некоме помогне.

Током свог волонтерског рада, како каже, имала је прилику да се упозна са разним профилима људи, од оних којима је потребна помоћ па до оних којима је било довољно да их саслуша и упутим им осмијех охрабрења.

-То људи данас заборављају, јер је свако заокупљен својим проблемима - навела је Ракићева, те препоручила укључивање у волонтерски рад. 

Коментари 0
Повезане вијести
На Палама подијељено 70 пакетића и плишаних меда у оквиру акције "По један медо за свако чедо" На Палама подијељено 70 пакетића и плишаних меда у оквиру акције "По један медо за свако ч...
Захвалност волонтерима за предани рад Захвалност волонтерима за предани рад
Екипа ОШ ”Петар Петровић Његош” најбоља на општинском такмичењу Црвеног крста Екипа ОШ ”Петар Петровић Његош” најбоља на општинском такмичењу Црвеног крста
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    11h 37m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    13h 56m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    14h 23m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    17h 3m
    1
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    9h 44m
    0