Пале: Због полицијског часа изношење Плаштанице у 13:00 часова

16.04.2020. 12:32
0
ИЗВОР: Катера

Црквена општина Пале обавјештава све вјернике из Пала да ће се традиционално изношење Плаштанице и служба Плач Мајке Божије у цркви Успења Пресвете Богородице вршити на Велики петак од 13:00 часова.

Ова одлука је донесена због измјена у Наредби о забрани кретања грађана усљед полицијског часа, који ће наступити у петак од 15:00 часова и трајати све до суботе у 05:00 часова, а затим поново у суботу од 15:00 часова почети и трајати до понедјељка у 05:00 часова.

Из тог разлога, неће се служити вечерње богослужење, које се иначе служи радним данима од 18:00 часова, него се вјерници обавјештавају да богослужењу и традиционалном изношењу Плаштанице приступе у 13:00 часова.

Плаштаница је платно са извезеним или насликаним Христовим тијелом, непосредно послије скидања са Крста. На плаштаници се налази и представа скидања са Крста и полагања у гроб, као и представа Богородице, Јосифа, Никодима и јеванђелисте Јована.

Плаштаница се износи у току појања стиховњих стихира на вечерњем богослужењу Великог петка и полаже се увијек заједно са Јеванђељем на средину храма на посебан сто.

Коментари 0
Повезане вијести
Вечерас дјечије музичко такмичење "Ритам Европе" у Палама Вечерас дјечије музичко такмичење "Ритам Европе" у Палама
У судару учествовала четири возила, заустављен саобраћај У судару учествовала четири возила, заустављен саобраћај
Којић: Славићемо побједу Пала које ће 6. октобрa рећи не сили и уцјенама Којић: Славићемо побједу Пала које ће 6. октобрa рећи не сили и уцјенама
Најчитаније
  • Сјећање на доктора и планинара Јова Елчића (ФОТО)
    16h 32m
    2
  • Мајор Коста Тодоровић – Легенда о српском храбром срцу
    4h 7m
    0
  • Домаћи посни брускети
    4h 40m
    0
  • Лице тешко повријеђено у саобраћајној незгоди код Рогатице
    2h 6m
    0
  • Сјећање на погинуле и умрле борце Српске гарде Илиџа
    17h 34m
    0