Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар

23.04.2024. 17:07
0
ИЗВОР: srna.rs

Девет чланова Удружења поклоника манастира Хиландар у суботу је са Пала отпутовало на Свету Гору како би помогли у грађевинским радовима на Хиландару, мјесту духовног уздизања, трајања и вјечности, јединственом центру српске културе, гдје ће боравити 10 дана.

Члан Удружења Игор Иконић рекао је новинарима да њих девет иде на Свету Гору и манастир Хиландар на послушање.

Он је истакао да је част и привилегија добити такву прилику за духовно испуњење и помоћ у радовима братији на манастиру Хиландар.

Иконић, који је и директор Туристичке организације града Источно Сарајево, захвалио је Удружењу што у континуитету раде и организују оваква путовања.

Пут је организовао предсједник Удружења поклоника манастира Хиландар Драган Гатарић, који је истакао да је девет момака отишло да се обогате духовно, али и на послушање.

- Момци прво иду у Солун јер је манастир повратио неке своје посједе и биће око шест дана како би помогли, а након тога одлазе у Хиландар. Сви су спремни - рекао је Гатарић и додао да ће овакво путовање опет поновити уколико буде потребе за тим.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежена слава Храма Сабора Светога архангела Гаврила у Палама Обиљежена слава Храма Сабора Светога архангела Гаврила у Палама
Храм Сабора Светога архангела Гаврила споменик рађања Српске и бисер Пала Храм Сабора Светога архангела Гаврила споменик рађања Српске и бисер Пала
Прекид електричне енергије у Палама Прекид електричне енергије у Палама
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    9h 44m
    3
  • Земљотрес у БиХ
    11h 19m
    0
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    19h 43m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    18h 40m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    13h 23m
    9