Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар

23.04.2024. 17:07
0
ИЗВОР: srna.rs

Девет чланова Удружења поклоника манастира Хиландар у суботу је са Пала отпутовало на Свету Гору како би помогли у грађевинским радовима на Хиландару, мјесту духовног уздизања, трајања и вјечности, јединственом центру српске културе, гдје ће боравити 10 дана.

Члан Удружења Игор Иконић рекао је новинарима да њих девет иде на Свету Гору и манастир Хиландар на послушање.

Он је истакао да је част и привилегија добити такву прилику за духовно испуњење и помоћ у радовима братији на манастиру Хиландар.

Иконић, који је и директор Туристичке организације града Источно Сарајево, захвалио је Удружењу што у континуитету раде и организују оваква путовања.

Пут је организовао предсједник Удружења поклоника манастира Хиландар Драган Гатарић, који је истакао да је девет момака отишло да се обогате духовно, али и на послушање.

- Момци прво иду у Солун јер је манастир повратио неке своје посједе и биће око шест дана како би помогли, а након тога одлазе у Хиландар. Сви су спремни - рекао је Гатарић и додао да ће овакво путовање опет поновити уколико буде потребе за тим.

Коментари 0
Повезане вијести
У недјељу гусларско вече у Палама У недјељу гусларско вече у Палама
У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО) Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО)
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    14h 13m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    13h 9m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    13h 13m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    10h 6m
    0
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    12h 3m
    0