Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar

23.04.2024. 17:07
0
IZVOR: srna.rs

Devet članova Udruženja poklonika manastira Hilandar u subotu je sa Pala otputovalo na Svetu Goru kako bi pomogli u građevinskim radovima na Hilandaru, mjestu duhovnog uzdizanja, trajanja i vječnosti, jedinstvenom centru srpske kulture, gdje će boraviti 10 dana.

Član Udruženja Igor Ikonić rekao je novinarima da njih devet ide na Svetu Goru i manastir Hilandar na poslušanje.

On je istakao da je čast i privilegija dobiti takvu priliku za duhovno ispunjenje i pomoć u radovima bratiji na manastiru Hilandar.

Ikonić, koji je i direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo, zahvalio je Udruženju što u kontinuitetu rade i organizuju ovakva putovanja.

Put je organizovao predsjednik Udruženja poklonika manastira Hilandar Dragan Gatarić, koji je istakao da je devet momaka otišlo da se obogate duhovno, ali i na poslušanje.

- Momci prvo idu u Solun jer je manastir povratio neke svoje posjede i biće oko šest dana kako bi pomogli, a nakon toga odlaze u Hilandar. Svi su spremni - rekao je Gatarić i dodao da će ovakvo putovanje opet ponoviti ukoliko bude potrebe za tim.

Komentari 0
Povezane vijesti
Obilježena slava Hrama Sabora Svetoga arhangela Gavrila u Palama Obilježena slava Hrama Sabora Svetoga arhangela Gavrila u Palama
Hram Sabora Svetoga arhangela Gavrila spomenik rađanja Srpske i biser Pala Hram Sabora Svetoga arhangela Gavrila spomenik rađanja Srpske i biser Pala
Prekid električne energije u Palama Prekid električne energije u Palama
Najčitanije
  • Renoom iz '84. krenuli s Jahorine u Pariz, prodaju kilometre za Miloša
    11h 0m
    3
  • Zemljotres u BiH
    12h 35m
    0
  • Dan kada je ubijen Karađorđe – otac moderne srpske države
    20h 59m
    0
  • Vatrogasci iz Han Pijeska spasili muškarca palog sa litice u provaliju
    19h 56m
    0
  • Majdov: Bog odlučuje ko će da bude najbolji, a mi ćemo da damo sve od sebe!
    14h 39m
    9