Паљани побједници треће „Котлићијаде“

25.08.2019. 09:02
0
ИЗВОР: Срна

Трећа "Котлићијада" Националног парка "Сутјеска" окупила је данас на Тјентишту екипе из Фоче, Требиња, Пала, војнике Еуфора из словачког ЛОТ тима, који су се такмичили у спремању гулаша, паприкаша и рибље чорбе, али и бројне туристе који су уживали у бесплатној дегустацији гурманских специјалитета.

Прво мјесто освојила је екипа "Подграб-Пале" чији је ловачки паприкаш од три врсте меса освојио и жири и све посјетице који су га дегустирали. 

Друго мјесто освојила је екипа "Миле и пријатељи" из Требиња који су спремили укусан срнећи гулаш, док је рибља чорба од четири врсте дринске рибе донијела треће мјесто Планинарском друштву "Зеленгора" из Фоче. 

Најбољи кулинари награђени су новчаним наградама, али и бројним похвалама од туриста и гостију који су домаће специјалитете оцијенили врхунским. 

Циљ манифестације, која је из године у годину све садржајнија и посјећенија, јесте промоција Националног парка "Сутјеска" и гастро понуде овог краја.

Коментари 0
Повезане вијести
На поклоњење Светом Василију из Фоче ходочасти 80 студената На поклоњење Светом Василију из Фоче ходочасти 80 студената
Други дио приче о Светом Будимиру- Несахрањена војска и видање братоубилачких рана Други дио приче о Светом Будимиру- Несахрањена војска и видање братоубилачких рана
Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    23h 51m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    20h 23m
    4
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    23h 7m
    0
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    18h 45m
    0
  • Заплијењено 250 килограма кокаина
    15h 17m
    0