Паљанка Сања Кусмук остварила норму за одлазак на ЗОИ у Пекинг

23.12.2021. 09:27
0
ИЗВОР: Катера

Паљанка Сања Кусмук, репрезентативка БиХ у скијашком трчању, први пут у каријери испунила је норму за одлазак на Зимске олимпијске игре у Пекинг 2022. године.

Кусмук у разговору за портал Катера каже овај први пласман на ЗОИ у дугогодишњој каријери за њу представља велики успјех.

- Било је потребно много труда, рада као и одрицања како би се резултати постигли и сам пласман на Олимпијске игре - истиче Сања за наш портал.

Каже да је њен задатак, а уједно и жеља дуже вријеме била да се пласира на Олимпијске игре са оствареном "А" нормом, што јој је и пошло за руком, како каже.

- Наравно, то није било једноставно, веома велики изазов је представљало за мене. Низ такмичења предходне двије године су били мој главни задатак - каже Сања.

Слика

Фото: Приватна архива

Скијашким трчањем се почела бавити 2008. године.

- На озбиљнијим такмичењима попут Европа купова почела сам да наступам 2013. године. Резултате које издвајам мимо остварења А норме, јесте тај да сам двије године била другопласирана на укупном поретку Балкан купа, у сезони 2017/18. и 2018/19 - истиче Сања.

Она је и дугогодишња државна првакиња Босне и Херцеговине.

Прије одласка у Кину на ЗОИ, Сању очекују још два такмичења Балкан купа, у Србији и у Хрватској.

- Када је ријеч о мојој спортској каријери, сматрам да сам остварила циљеве које сам поставила сама себи, а када је у питању приватни живот мислим да имам још много тога да остварим - додаје Сања за наш портал.

Коментари 0
Повезане вијести
Дани сјећања: „Југословенство, идеја која је Србе коштала милионских жртава“ Дани сјећања: „Југословенство, идеја која је Србе коштала милионских жртава“
У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама
Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Палама Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Палама
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    12h 30m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    23h 44m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    10h 44m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    8h 34m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    11h 49m
    0