Панел-дискусијом у Источном Сарајеву скренута пажња на проблем насиља над женама

25.11.2019. 19:49
0
ИЗВОР: Srpska.info

Поводом Свјетског дана борбе против насиља над женама у Скупштини града Источно Сарајево одржана је панел-дискусија о насиљу над женама, с освртом на новине у Закону о заштити од насиља у породици Републике Српске, коју су организовали Удружење „Перспектива плус“ и град Источно Сарајево.

У Народној скупштини Републике Српске усвојени су Закон о измјени и заштити од насиља у породици којим се посебан значај даје полицији, односно обавези полиције да приликом првог доласка на лице мјеста обавијесте жртву о свим средствима које они имају на располагању да би се жртве заштитиле од насиља у породици, да направе план ризика, те да пријаву доставе тужилаштву.

Слика

Ово је истакла предсједник Савјета за сузбијање насиља у породици Републике Српске Иванка Марковић, и додала је да је неопходно подићи свијест свих грађана Републике Српске о овом проблему, поготово у малим локалним заједницама, али и подићи свијест о насиљу над женама у свим сферама јавног и приватног живота.

Слика

Предсједник Удружења „Перспектива плус“ Рајка Симанић рекла је да је ова дискусија заправо промоција проблема насиља над женама, те да је ова тема у нашем поднебљу табу тема и да се нада да ће се овом дискусијом пробудити свијест грађана. Симанићева је истакла да се све жене које имају проблем насиља могу обратити Удружењу.

Коментари 0
Повезане вијести
У четвртак отварање Народног позоришта Источно Сарајево У четвртак отварање Народног позоришта Источно Сарајево
Награђени побједници конкурса поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде Награђени побједници конкурса поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде
„Тангови“ дјечаци освојили турнир у Холандији „Тангови“ дјечаци освојили турнир у Холандији
Најчитаније
  • У саобраћајној незгоди на путу Подроманија - Сумбуловац тешко повријеђено дијете
    7h 3m
    0
  • Соколац: Уплатио новац, теретно моторно возило му није испоручено
    7h 20m
    2
  • У току увиђај у стану гдје су пронађена тијела жене и двоје дјеце
    21h 57m
    0
  • Душанов законик данас пуни 675 година
    7h 56m
    3
  • Ненад Маринковић студент генерације са просјеком 10,00
    6h 25m
    0