Парађина: Нелегитимна група грађана опструише рад Борачке организације Пале

08.09.2021. 16:15
1
ИЗВОР: Катера

Након што су јутрос у канцеларију општинске Борачке организације у Палама ушли и започели рад новоизабрани чланови Борачке организације, о чему је наш портал писао данас, порталу Катера се обратио Михајло Парађина, који каже да је још увијек легитимни предсједник паљанске борачке организације.

Парађина у изјави за Катеру демантује саопштење Иницијативног одбора за превазилажење нестатураног рада Борачке организације општине Пале, те истиче да је то „нелегитимна група грађана“ која, како он тврди, насилно покушава преузети управљање Борачком организацијом.

Он каже да је јутрос  по налогу начелника општине Пале  члан комисије извршио поврат кључева Борачкој организацији, те ослободио просторије ове организације и дао их на управљање старом руководству, на чијем је челу је Парађина, како тврди.

- Радник који ради у служби Борачке организације је скупа са представником општине у канцеларији Борачке организације сачинио записник о приморедаји кључева и предао је пет кључева. Након тога, представник општине је отишао, а у ходнику је већ био члан те неформалне групе, након чега су и остали представници ушли у канцеларију и узурпирали је – каже Парађина.

Парађина истиче да Иницијативни одбор Пале већ мјесецима води кампању против њега, која је, како то он каже, проткана неистинама, те злоупотребљава логотип и назив Борачке организације Пале.

- Они су јутрос узурпирали рад Борачке организације, блокирали су канцеларију и они који тамо раде, као ни ја, предсједник БО не желимо тамо да улазимо под оваквим околностима. О овоме сам обавијестио начелника Полицијске управе Источно Сарајево и командира Полицијске станице Пале, а послаћемо и писмени допис да се канцеларија ослободи оних који су је узурпирали – каже Парађина.

Он каже да су избори којим је изабрано ново руководство Борачке организације нелегитимни, те да се они не могу спроводити без одлуке Скупштине БО Пале.

Према његовим ријечима, избори које је спровела садашња БО Пале нису урађени легитимно, већ је кориштен, како он тврди, „популистички инжењеринг“, уз уцјене и ултиматуме.

Парађина каже да је протеклих мјесеци опструисан рад БО Пале, недозвољавањем одржавања најављених сједница Скупштине Борачке организације Пале.

- Десетине бораца је пружило мени подршку и жељели су доћи да штите канцеларију, интегритет Борачке организације, али сам својим упорним ауторитетом и ауторитетом других људи спријечио долазак тих бораца, јер не желимо да дође до било каквих сукоба – додаје Парађина.

Парађина каже да је критике упутио и локалним и градским властима због њиховог појављивања на сједници Скупштине Борачке организације, која је одржана недавно, а коју Парађина описује као „скуп неформалне групе грађана“.

Он каже да је појављивање градоначелника Ћосића и начелника општине Пале Југовића „недостатак политичке мудрости“, те додаје да претпоставља да су се они на тој сједници појавили са перцепцијом да ту имају потенцијално гласачко тијело.

То је њихов проблем, то колико су то добро анализирали и у то не улазим, али није добро да су они учествовали у томе и у овој укупној проблематици – додаје Парађина у изјави за Катеру.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Dragan 09.09.2021. 19:48
    E, moji borci ne bukajte se!
Повезане вијести
Програм обиљежавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе у Палама Програм обиљежавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе у Палама
На Палама обиљежена 31 година од страдања 14 бораца чете „Петар Пандуревић“ На Палама обиљежена 31 година од страдања 14 бораца чете „Петар Пандуревић“
Жепа – болна, незацијељена рана (ВИДЕО) Жепа – болна, незацијељена рана (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    18h 38m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    18h 45m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    15h 27m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    10h 5m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    10h 37m
    0