Parađina: Nelegitimna grupa građana opstruiše rad Boračke organizacije Pale

08.09.2021. 16:15
1
IZVOR: Katera

Nakon što su jutros u kancelariju opštinske Boračke organizacije u Palama ušli i započeli rad novoizabrani članovi Boračke organizacije, o čemu je naš portal pisao danas, portalu Katera se obratio Mihajlo Parađina, koji kaže da je još uvijek legitimni predsjednik paljanske boračke organizacije.

Parađina u izjavi za Kateru demantuje saopštenje Inicijativnog odbora za prevazilaženje nestaturanog rada Boračke organizacije opštine Pale, te ističe da je to „nelegitimna grupa građana“ koja, kako on tvrdi, nasilno pokušava preuzeti upravljanje Boračkom organizacijom.

On kaže da je jutros  po nalogu načelnika opštine Pale  član komisije izvršio povrat ključeva Boračkoj organizaciji, te oslobodio prostorije ove organizacije i dao ih na upravljanje starom rukovodstvu, na čijem je čelu je Parađina, kako tvrdi.

- Radnik koji radi u službi Boračke organizacije je skupa sa predstavnikom opštine u kancelariji Boračke organizacije sačinio zapisnik o primoredaji ključeva i predao je pet ključeva. Nakon toga, predstavnik opštine je otišao, a u hodniku je već bio član te neformalne grupe, nakon čega su i ostali predstavnici ušli u kancelariju i uzurpirali je – kaže Parađina.

Parađina ističe da Inicijativni odbor Pale već mjesecima vodi kampanju protiv njega, koja je, kako to on kaže, protkana neistinama, te zloupotrebljava logotip i naziv Boračke organizacije Pale.

- Oni su jutros uzurpirali rad Boračke organizacije, blokirali su kancelariju i oni koji tamo rade, kao ni ja, predsjednik BO ne želimo tamo da ulazimo pod ovakvim okolnostima. O ovome sam obavijestio načelnika Policijske uprave Istočno Sarajevo i komandira Policijske stanice Pale, a poslaćemo i pismeni dopis da se kancelarija oslobodi onih koji su je uzurpirali – kaže Parađina.

On kaže da su izbori kojim je izabrano novo rukovodstvo Boračke organizacije nelegitimni, te da se oni ne mogu sprovoditi bez odluke Skupštine BO Pale.

Prema njegovim riječima, izbori koje je sprovela sadašnja BO Pale nisu urađeni legitimno, već je korišten, kako on tvrdi, „populistički inženjering“, uz ucjene i ultimatume.

Parađina kaže da je proteklih mjeseci opstruisan rad BO Pale, nedozvoljavanjem održavanja najavljenih sjednica Skupštine Boračke organizacije Pale.

- Desetine boraca je pružilo meni podršku i željeli su doći da štite kancelariju, integritet Boračke organizacije, ali sam svojim upornim autoritetom i autoritetom drugih ljudi spriječio dolazak tih boraca, jer ne želimo da dođe do bilo kakvih sukoba – dodaje Parađina.

Parađina kaže da je kritike uputio i lokalnim i gradskim vlastima zbog njihovog pojavljivanja na sjednici Skupštine Boračke organizacije, koja je održana nedavno, a koju Parađina opisuje kao „skup neformalne grupe građana“.

On kaže da je pojavljivanje gradonačelnika Ćosića i načelnika opštine Pale Jugovića „nedostatak političke mudrosti“, te dodaje da pretpostavlja da su se oni na toj sjednici pojavili sa percepcijom da tu imaju potencijalno glasačko tijelo.

To je njihov problem, to koliko su to dobro analizirali i u to ne ulazim, ali nije dobro da su oni učestvovali u tome i u ovoj ukupnoj problematici – dodaje Parađina u izjavi za Kateru.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Dragan 09.09.2021. 19:48
    E, moji borci ne bukajte se!
Povezane vijesti
Program obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Palama Program obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Palama
Na Palama obilježena 31 godina od stradanja 14 boraca čete „Petar Pandurević“ Na Palama obilježena 31 godina od stradanja 14 boraca čete „Petar Pandurević“
Žepa – bolna, nezacijeljena rana (VIDEO) Žepa – bolna, nezacijeljena rana (VIDEO)
Najčitanije
  • Albanac koji je zadužio Srbe
    1h 15m
    5
  • Najava isključenja struje u Istočnoj Ilidži
    21h 21m
    0
  • Pacijent fizički napao doktoricu u Bratuncu
    23h 4m
    0
  • Šehovac: Alija Izetbegović - ratni zločinac jer je zemlju uveo u rat
    23h 0m
    11
  • Radnik "Elektro-Hercegovine" životno ugrožen nakon pada sa stuba
    20h 11m
    0