Партизан и Звезда - Дерби као ниједан други!

23.11.2020. 12:51
0
ИЗВОР: Б92

Кошаркаши Партизана и Црвене звезде вечерас у 21.00 час (пренос на ТВ Б92), играју 43. абалигашки „вјечити“ дерби. Црно и црвено-бијели налазе се у добрим формама и без сумње нас очекује квалитетан и занимљив дерби.

Претходних сезона дерби је неколико пута знао да нам покаже како „папир“ не игра, те да су енергија и жеља пресудни у оваквим утакмицама.

То ће и овога пута бити важна ствар, међутим биће доста другачије у односу на оно што смо навикли, јер неће бити навијача да дају вјетар у леђа својим кошаркашима.

Гледавши саставе тимова, јасно се долази до закључка да су црвено-бијели велики фаворити, али ако причамо о уиграности, која у оваквим мечевима зна да буде врло важна, ту је предност на страни домаћина.

Партизан је на почетку сезоне изгледао на све, само не на уигран тим, али доласком Саше Филиповског, као и повратком Вила Мозлија, екипа је добила обрисе оног прошлогодишњег састава.

Најтрофејнији српски кошаркашки клуб није много миjењао, што се не може рећи за црвено-бијеле који су потпуно нови тим, са новим тренером.

Због тога екипа Саше Обрадовића осцилира на старту сезоне – то је природан развој догађаја за нови тим. На тренеру, стручном штабу, али и на играчима међусобно је да пронађу праву хемију за најважнији дио сезоне.

До тог периода има још много времена, а утакмице попут оне у Милану против Олимпије, показују да су црвено-бијели на добром путу, рекао је Обрадовић.

Тренер Црвене звезде је нагласио, да у дербијима нема фаворита, без обзира на стање на табели, које каже да Звезда има скор 7-0, а Партизан 4-3.

Што се тиче здравственог билтена и ту црвено-бијели боље стоје. Партизан ће бити ослабљен неиграњем Огњена Јарамаза и Ерика Мике, али и Маркуса Пејџа.

Изостанак Маркуса Пејџа велики је хендикеп за Партизан – из два разлога. Први је што је једини „чисти“ шутер у тиму, а други што је ушао у веома добру форму од доласка Филиповског.

Од доласка Филиповског на клупу Партизана, црно-бијели немају пораз побједивши двије утакмице у Еврокупу и двије у АБА лиги.

Црвено-бијели имају већу ротацију и то јесте велика предност, али у оваквим мечевима седам-осам кошаркаша може да изнесе терет на леђима и некада је боље када је тако.

„Вјечити“ ривали до сада су одиграли 43. абалигашка дербија, резултат је 21-21 и након вечерашњег меча видјећемо ко ће повести у међусобном дуелу.

Кладионице и аналитичари очекивано предност дају Црвеној звезди, али питаће се и Партизан, те нас без сумње очекује одличан меч.

Коментари 0
Повезане вијести
Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора
Николина Милић има сезону из снова: Европска титула круна каријере Николина Милић има сезону из снова: Европска титула круна каријере
Александар Катаи "прескочио" легендарног Рајка Митића Александар Катаи "прескочио" легендарног Рајка Митића
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    15h 44m
    5
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    18h 27m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    13h 19m
    5
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    22h 12m
    0
  • Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти
    20h 13m
    0