Патријарх Иринеј: Није сад вријеме за литије

10.07.2020. 21:17
0
ИЗВОР: Tanjug

Патријарх Павле рекао је да није тачна вијест да ће у Београду 12. јула, на Петровдан, с његовим благословом бити одржана литија и поручује да сада није вријеме за литије, због епидемиолошке ситуације.

Патријарх Иринеј је рекао да ништа не зна о томе, да организатори нису добили благослов од њега за одржавање таквог скупа, и да је сада моменат да се понашамо одговорно и поштујемо све епидемиолошке мјере које прописују надлежни органи.

- Литија ће бити када буде време за њих, сада није - поручио је патријарх.

У позивници за литију пише да је организатор тог догађаја, под паролом „Ако је Бог са нама, ко ће против нас”, Савез православних жена, недавно основана организација.

Најава тог догађаја у моменту када је у Београду критична ситуација у погледу епидемије корона вируса узнемирила је грађане који су по друштвеним мрежама поглавара СПЦ називали неодговорним.

Литија - чија је маршрута требало да буде од Саборне цркве Светог Архангела Михаила, па центром Београда до Храма Светог Саве - отказана је .

Коментари 0
Повезане вијести
Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута
Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд
Који је најскупљи, а који најјефтинији аутомобил на Сајму у Београду Који је најскупљи, а који најјефтинији аутомобил на Сајму у Београду
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    7h 9m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    4h 20m
    3
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    20h 6m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    18h 28m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    20h 42m
    3