Патријарх на обиљежавању 351 године од упокојења Светог Василија

30.04.2022. 20:14
0
ИЗВОР: srna.rs

Његова светост патријарх српски Порфирије присуствоваће од 9. до 12. маја свечаностима поводом прославе 351 године од упокојења Светог Василија Острошког, најављено је из Митрополије црногорско-приморске.

У оквиру ових свечаности патријарх Порфирије ће 10. и 11. маја боравити у Требињу.

Свечаности поводом празника Светог Василија Острошког Чудотворца биће одржане у Митрополији црногорско-приморској и епархијама будимљанско-никшићкој, захумско-херцеговачкој и милешевској, које су у потпуности или дијелом биле под његовом јуриздикцијом.

Према програму свечаности, у понедјељак, 9. маја, патријарх Порфирије ће у 18.00 часова бити дочекан у манастиру Милешева, гдје ће бити служена доксологија, а дан касније у 8.30 часова Света архијерејска литургија.

Патријарх Порфирије ће у уторак, 10. маја у 19.00 часова бити дочекан у Требињу, а у храму Светог Преображења Господњег биће случена доксологија.

У сриједу, 11. маја у 9.00 часова у храму Светог Преображења Господњег биће служена Света архијерејска литургија, док ће исти дан у 19.00 часова у манастиру Острог бити служено празнично Вечерње са петохљебницом.

Света архијерејска литургија у манастиру Острог биће служена у четвртак, 12. маја, у 8.00 часова, док ће у 18.00 часова у Никшићу биће организована Световасилијевска литија.

Из Митрополије наводе да јубилеј 350 година од упокојења Светог Василија Острошког прошле године није могао бити достојно обиљежен због тешке епидемиолошке ситуације

Коментари 0
Повезане вијести
Патријарх Порфирије: Вера нам открива шта је исправан живот Патријарх Порфирије: Вера нам открива шта је исправан живот
Патријарх Порфирије: Кроз пост се у нама открива прави човек Патријарх Порфирије: Кроз пост се у нама открива прави човек
Патријарх Порфирије: Чувајмо и живимо предање Христово Патријарх Порфирије: Чувајмо и живимо предање Христово
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    13h 7m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    21h 59m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    15h 50m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    10h 42m
    4
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    19h 35m
    0