Патријарх Порфирије 20. и 21. септембра у Зворнику

12.09.2023. 15:54
0
ИЗВОР: srna.rs

Његова светост патријарх српски Порфирије боравиће 20. и 21. септембра у дводневној посјети Епархији зворничко-тузланској када ће свечано освештати Саборни храм Рођења Пресвете Богородице у Зворнику, речено је Срни у канцеларији епископа зворничко-тузланског Фотија.

Епископ зворничко-тузлански Фотије са свештенством, монаштвом и вјерним народом дочекаће патријарха 20. септембра у 17.30 часова у Старом храму Рођења Светог Јована Крститеља у Зворнику, када ће бити служен свечани чин доксологије.

Патријарх ће 21. септембра у 9.00 часова служити Свету архијерејску литургију када ће и обавити свечани чин освећења Саборног Храма Рођења Пресвете Богородице у Зворнику.

​Након евхаристијског сабрања и бесједе Његове светости, биће уприличено освештање славских дарова и културно-умјетнички програм.

Дочек Његове светости је у 8.30 часова.

У Епархији су навели да су све досадашње посјете патријарха биле величанствене и да имају велики значај како за епархију, тако и за Српску православну цркву.

- Надамо се да ће предстојећа посјета Зворнику бити на истом нивоу, као и све досадашње, те да ће се сабрати велики број вјерника - истакли су у Епархији.

У Епархије су навели да очекују долазак највиших званичника Републике Српске и Србије, чиме ће, како кажу, овај догађај додатно добити на значају.

У Епархије су рекли да ће патријархова посјета Зворнику оставити дубок историјски печат како на духовни, тако и на градитељски развој овог мјеста и подрињског краја, као и Епархије зворничко-тузланске, закључују у писаној изјави за Срну из епископове канцеларије.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежавање страдања у Братунцу: Данас тугује цијели српски народ Обиљежавање страдања у Братунцу: Данас тугује цијели српски народ
Патријарх Порфирије: Српски народ се ни милом ни силом неће одрећи своје вјере и себе Патријарх Порфирије: Српски народ се ни милом ни силом неће одрећи своје вјере и себе
Патријарх Порфирије у суботу у Братунцу служи помен убијеним Србима Патријарх Порфирије у суботу у Братунцу служи помен убијеним Србима
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    7h 13m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    17h 12m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 48m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    16h 9m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 52m
    9