Patrijarh Porfirije 20. i 21. septembra u Zvorniku

12.09.2023. 15:54
0
IZVOR: srna.rs

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije boraviće 20. i 21. septembra u dvodnevnoj posjeti Eparhiji zvorničko-tuzlanskoj kada će svečano osveštati Saborni hram Rođenja Presvete Bogorodice u Zvorniku, rečeno je Srni u kancelariji episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija.

Episkop zvorničko-tuzlanski Fotije sa sveštenstvom, monaštvom i vjernim narodom dočekaće patrijarha 20. septembra u 17.30 časova u Starom hramu Rođenja Svetog Jovana Krstitelja u Zvorniku, kada će biti služen svečani čin doksologije.

Patrijarh će 21. septembra u 9.00 časova služiti Svetu arhijerejsku liturgiju kada će i obaviti svečani čin osvećenja Sabornog Hrama Rođenja Presvete Bogorodice u Zvorniku.

​Nakon evharistijskog sabranja i besjede Njegove svetosti, biće upriličeno osveštanje slavskih darova i kulturno-umjetnički program.

Doček Njegove svetosti je u 8.30 časova.

U Eparhiji su naveli da su sve dosadašnje posjete patrijarha bile veličanstvene i da imaju veliki značaj kako za eparhiju, tako i za Srpsku pravoslavnu crkvu.

- Nadamo se da će predstojeća posjeta Zvorniku biti na istom nivou, kao i sve dosadašnje, te da će se sabrati veliki broj vjernika - istakli su u Eparhiji.

U Eparhije su naveli da očekuju dolazak najviših zvaničnika Republike Srpske i Srbije, čime će, kako kažu, ovaj događaj dodatno dobiti na značaju.

U Eparhije su rekli da će patrijarhova posjeta Zvorniku ostaviti dubok istorijski pečat kako na duhovni, tako i na graditeljski razvoj ovog mjesta i podrinjskog kraja, kao i Eparhije zvorničko-tuzlanske, zaključuju u pisanoj izjavi za Srnu iz episkopove kancelarije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Policajci Subotić i Mitrović trče za liječenje sugrađanke Policajci Subotić i Mitrović trče za liječenje sugrađanke
Uhapšen zbog narušavanja javnog reda i mira Uhapšen zbog narušavanja javnog reda i mira
Patrijarh Porfirije: Vera nam otkriva šta je ispravan život Patrijarh Porfirije: Vera nam otkriva šta je ispravan život
Najčitanije
  • Održane "Vaskršnje radosti", jedan od najljepših događaja u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    21h 43m
    0
  • Rodbina prislužila svijeće na "Novom Zejtinliku"
    18h 15m
    4
  • Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta
    20h 59m
    0
  • Čovjek iz BiH naletio na zmiju dugu više od metar i po (FOTO)
    16h 37m
    0
  • Zaplijenjeno 250 kilograma kokaina
    13h 9m
    0