Патријарх Порфирије данас ће посјетити Источно Сарајево

17.10.2021. 09:45
0
ИЗВОР: Катера

Његова светост патријарх српски Порфирије јутрос од 9.30 часова служи Свету архијерејску литургију у Саборној цркви у Сарајеву уз саслужење митрополита дабробосанског Господина Хризостома и митрополита црногорско-приморског Господина Јоаникија, као и бројно свештенство Српске православне цркве.

Након литургије, црквени великодостојници ће прошетати улицама главног града БиХ до Башчаршије и Старе цркве Светих архангела Михаила и Гаврила, гдје ће свештеници дочекати патријарха српског Порфирија.

У 15.00 часова протоколом је предвиђен сусрет патријарха Порфирија са градоначелником Источног Сарајева Љубишом Ћосићем и начелницима свих шест градских општина у згради Градске управе, те нешто касније шетња до Трга Србија и обраћање патријарха Порфирија и митрополита Хризостома вјерницима.

Према програму, патријарх Порфирије би данас требао око 15.45 часова у друштву митрополита Хризостома и свештенства да посјети Јахорину и обиђе радове на изградњи цркве на овој планини, чиме се завршава његова посјета Источном Сарајеву и Републици Српској.

Коментари 0
Повезане вијести
Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“ Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“
Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Најчитаније
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    23h 17m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    9h 16m
    0
  • Радник пао са стуба и погинуо
    2h 10m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    7h 43m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    9h 35m
    0