Патријарх Порфирије дао крв и позвао вјернике да слиједе његов примјер

25.09.2022. 19:49
0
ИЗВОР: srna.rs

Његова светост патријарх српски Порфирије дао је данас крв у оквиру акције коју је Црква организовала у више храмова Архиепископије београдско-карловачке, с циљем обезбјеђивања залиха крви за потребе здравствених установа.

Акција је организована на иницијативу Црвеног крста Србије и Института за трансфузију крви Србије, а патријарх је истакао да није први пут да Црква подржава овакве благословене акције.

- Овом акцијом добровољног давања крви помажемо онима којима је она потребна како бисмо их подржали у њиховој борби за живот. Овакви подухвати у Цркви формирају људе љубави, па самим тим и солидарности, а солидарност према потребитима јесте један од темељних цивилизацијских вриједности хуманог друштва - написао је патријарх на Инстаграму.

Његова светост је позвао све људе који су у могућности да учествују у оваквим акцијама и на тај начин помогну својим ближњима.

 

- Нека Господ подари исцјељење душе и тијела нашој болесној браћи и сестрама којима је крв потребна, а љекарима и медицинском особљу које их лијечи благодат Духа Светога да их руководи у њиховом труду - поручио је патријарх Порфирије.

Коментари 0
Повезане вијести
Патријарх Порфирије: Вера нам открива шта је исправан живот Патријарх Порфирије: Вера нам открива шта је исправан живот
Патријарх Порфирије: Кроз пост се у нама открива прави човек Патријарх Порфирије: Кроз пост се у нама открива прави човек
Патријарх Порфирије: Чувајмо и живимо предање Христово Патријарх Порфирије: Чувајмо и живимо предање Христово
Најчитаније
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    21h 49m
    1
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    17h 44m
    6
  • У ријеци Бојани пронађено тијело још једне дјевојчице
    14h 14m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    2h 25m
    0
  • Лов газда са Јадрана не престаје
    13h 23m
    1