Patrijarh Porfirije dao krv i pozvao vjernike da slijede njegov primjer

25.09.2022. 19:49
0
IZVOR: srna.rs

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije dao je danas krv u okviru akcije koju je Crkva organizovala u više hramova Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke, s ciljem obezbjeđivanja zaliha krvi za potrebe zdravstvenih ustanova.

Akcija je organizovana na inicijativu Crvenog krsta Srbije i Instituta za transfuziju krvi Srbije, a patrijarh je istakao da nije prvi put da Crkva podržava ovakve blagoslovene akcije.

- Ovom akcijom dobrovoljnog davanja krvi pomažemo onima kojima je ona potrebna kako bismo ih podržali u njihovoj borbi za život. Ovakvi poduhvati u Crkvi formiraju ljude ljubavi, pa samim tim i solidarnosti, a solidarnost prema potrebitima jeste jedan od temeljnih civilizacijskih vrijednosti humanog društva - napisao je patrijarh na Instagramu.

Njegova svetost je pozvao sve ljude koji su u mogućnosti da učestvuju u ovakvim akcijama i na taj način pomognu svojim bližnjima.

 

- Neka Gospod podari iscjeljenje duše i tijela našoj bolesnoj braći i sestrama kojima je krv potrebna, a ljekarima i medicinskom osoblju koje ih liječi blagodat Duha Svetoga da ih rukovodi u njihovom trudu - poručio je patrijarh Porfirije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Patrijarh Porfirije: Da živimo kao porodica u užem smislu i kao narod Patrijarh Porfirije: Da živimo kao porodica u užem smislu i kao narod
Porfirije: Srpski narod svoje rane nosi dostojanstveno Porfirije: Srpski narod svoje rane nosi dostojanstveno
Patrijarh Porfirije: Ne daju mi da uđem u moj dom Patrijarh Porfirije: Ne daju mi da uđem u moj dom
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    21h 50m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    7h 23m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    22h 0m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    7h 29m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    7h 27m
    0