Патријарх Порфирије: Интензивирати пост и покајање пред Васкрс

29.03.2023. 18:34
0
ИЗВОР: srna.rs

Његова светост патријарх српски Порфирије позвао је вјернике да дане до највећег хришћанског празника Васкрса проведу у још интензивнијем посту и покајању, али је нагласио да пост не треба свести само на бригу о храни.

- Период покајања је и васпитни, педагошки период у којем треба да се враћамо себи и у којем треба опет и изнова да се враћамо Јеванђељу, да се враћамо Христу и на крају да се враћамо себи - рекао је патријарх Порфирије који је молитвено присуствовао литургији пређеосвећених дарова у цркви у београдској Сремчици, саопштено је на сајту СПЦ-а.

Он је вјерницима пожелио да предстојећи празник Васкрсења Христовог дочекају у радости и весељу.

- Све ово што сам причао је подстрек да се подсетимо на чињеницу да је наш живот радост и победа све дотле док смо на крсту, јер у тајни крста се садржи и тајна Васкрсења Господњег - рекао је патријарх српски у бесједи.

Литургију пређеосвећених дарова у цркви Свете Тројице у Сремчици служио је његово преосвештенство епископ топлички Иларион уз молитвено учешће Његове светости патријарха српског Порфирија и епископа јегарског Нектарија.

Коментари 0
Повезане вијести
Патријарх Порфирије: Вера нам открива шта је исправан живот Патријарх Порфирије: Вера нам открива шта је исправан живот
Јеромонах Георгије Станковић - Пост у савремено доба (ВИДЕО) Јеромонах Георгије Станковић - Пост у савремено доба (ВИДЕО)
Патријарх Порфирије: Кроз пост се у нама открива прави човек Патријарх Порфирије: Кроз пост се у нама открива прави човек
Најчитаније
  • Петогодишњак се угушио чепом од сока
    20h 24m
    0
  • Упозорење метеоролога за вечерас и сутра
    19h 37m
    0
  • Након свађе суграђанину пуцао у главу
    2h 27m
    0
  • Априлска пензија 30. априла
    21h 45m
    3
  • Никола Голијанин освојио Отворено првенство у тенису
    23h 58m
    1