Patrijarh Porfirije: Intenzivirati post i pokajanje pred Vaskrs

29.03.2023. 18:34
0
IZVOR: srna.rs

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije pozvao je vjernike da dane do najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa provedu u još intenzivnijem postu i pokajanju, ali je naglasio da post ne treba svesti samo na brigu o hrani.

- Period pokajanja je i vaspitni, pedagoški period u kojem treba da se vraćamo sebi i u kojem treba opet i iznova da se vraćamo Jevanđelju, da se vraćamo Hristu i na kraju da se vraćamo sebi - rekao je patrijarh Porfirije koji je molitveno prisustvovao liturgiji pređeosvećenih darova u crkvi u beogradskoj Sremčici, saopšteno je na sajtu SPC-a.

On je vjernicima poželio da predstojeći praznik Vaskrsenja Hristovog dočekaju u radosti i veselju.

- Sve ovo što sam pričao je podstrek da se podsetimo na činjenicu da je naš život radost i pobeda sve dotle dok smo na krstu, jer u tajni krsta se sadrži i tajna Vaskrsenja Gospodnjeg - rekao je patrijarh srpski u besjedi.

Liturgiju pređeosvećenih darova u crkvi Svete Trojice u Sremčici služio je njegovo preosveštenstvo episkop toplički Ilarion uz molitveno učešće Njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija i episkopa jegarskog Nektarija.

Komentari 0
Povezane vijesti
Patrijarh Porfirije: Riječ Crkve će uvijek biti otrežnjujuća i iscjeljujuća Patrijarh Porfirije: Riječ Crkve će uvijek biti otrežnjujuća i iscjeljujuća
Patrijarh Porfirije: Okrenuti se molitvi i vjeri Patrijarh Porfirije: Okrenuti se molitvi i vjeri
Patrijarh Porfirije: Koliko god neko rušio crkvu, ona se diže Patrijarh Porfirije: Koliko god neko rušio crkvu, ona se diže
Najčitanije
 • Policija objavila detalje nesreće u kojoj je poginuo otac šestoro djece (VIDEO)
  12h 6m
  0
 • Aleksa Vukadin učenik generacije Srednjoškolskog centra „Pale“
  14h 25m
  5
 • Prekid električne energije u Palama
  15h 24m
  0
 • Utopila se dva tinejdžera
  2h 37m
  0
 • Priča o jednoj Dunji (FOTO)
  9h 3m
  0