Patrijarh Porfirije: Intenzivirati post i pokajanje pred Vaskrs

29.03.2023. 18:34
0
IZVOR: srna.rs

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije pozvao je vjernike da dane do najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa provedu u još intenzivnijem postu i pokajanju, ali je naglasio da post ne treba svesti samo na brigu o hrani.

- Period pokajanja je i vaspitni, pedagoški period u kojem treba da se vraćamo sebi i u kojem treba opet i iznova da se vraćamo Jevanđelju, da se vraćamo Hristu i na kraju da se vraćamo sebi - rekao je patrijarh Porfirije koji je molitveno prisustvovao liturgiji pređeosvećenih darova u crkvi u beogradskoj Sremčici, saopšteno je na sajtu SPC-a.

On je vjernicima poželio da predstojeći praznik Vaskrsenja Hristovog dočekaju u radosti i veselju.

- Sve ovo što sam pričao je podstrek da se podsetimo na činjenicu da je naš život radost i pobeda sve dotle dok smo na krstu, jer u tajni krsta se sadrži i tajna Vaskrsenja Gospodnjeg - rekao je patrijarh srpski u besjedi.

Liturgiju pređeosvećenih darova u crkvi Svete Trojice u Sremčici služio je njegovo preosveštenstvo episkop toplički Ilarion uz molitveno učešće Njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija i episkopa jegarskog Nektarija.

Komentari 0
Povezane vijesti
Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
Patrijarh Porfirije: Vera nam otkriva šta je ispravan život Patrijarh Porfirije: Vera nam otkriva šta je ispravan život
Jeromonah Georgije Stanković - Post u savremeno doba (VIDEO) Jeromonah Georgije Stanković - Post u savremeno doba (VIDEO)
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    15h 37m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    13h 51m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    11h 41m
    0
  • Republika Srpska dobila novi Izborni zakon
    14h 56m
    0
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    9h 39m
    0