Патријарх Порфирије у Патријаршију долази пјешице и без пратње

01.05.2021. 21:39
1
ИЗВОР: glassrpske.com

Српски патријарх Порфирије на посао у Патријаршију у Београду свакодневно долази без службеног возила, а на Велики петак је раздаљину од девет километара умјесто аутомобилом прешао пјешице и без пратње, пише београдски Блиц.

За многе је фотографија која је јуче објављена на друштвеним мрежама, на којој се види како патријарх Порфирије пјешачи “Мостарском петљом”, била изненађење, али не и за оне који га познају, пише портал Блиц, наводећи да се патријарх упутио из патријаршијске резиденције на Дедињу у Саборну цркву на изношење плаштанице.

- То није ништа ново већ његова пракса коју је стекао у Загребу (гдје је службовао као митрополит загребачко-љубљански) и коју практикује и у Београду, када год може - каже за портал Блиц саговорник близак патријарху.

Оно што је још више изненадило од самог призора патријарха Порфирија како пјешачи било је што је ишао сам, без обезбјеђења, а за њега је изненађење што је ситуација добила толики публицитет, кажу у Патријаршији.

 

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Srboljub 02.05.2021. 08:28
    Ružna propaganda, taj se kao mitripolip u Zagrebu vozio u leksusu, predsjednička varijanta, 150 000 evra, a posao i luksuzna rezidencija su su u istoj zgradi. Užasan p. r.
Повезане вијести
Патријарх Порфирије: Помоћ од 100.000 евра страдалима у поплави у Херцеговини Патријарх Порфирије: Помоћ од 100.000 евра страдалима у поплави у Херцеговини
Патријарх Порфирије: Живети животом вере и послушања речи божије Патријарх Порфирије: Живети животом вере и послушања речи божије
Патријарх Порфирије: Сјај обновљене светиње - залог унутрашње обнове Патријарх Порфирије: Сјај обновљене светиње - залог унутрашње обнове
Најчитаније
  • Опоравилиште Касиндо као центар друштвених дешавања
    19h 44m
    0
  • Погача са шпинатом и сиром
    19h 46m
    0
  • Најава искључења струје у Источној Илиџи
    15h 58m
    0
  • Лажна "Тему" апликација краде податке о картицама
    18h 49m
    0
  • Потврђена оптужница против Паљанина због насиља у породици
    18h 43m
    0