Patrijarh Porfirije u Patrijaršiju dolazi pješice i bez pratnje

01.05.2021. 21:39
1
IZVOR: glassrpske.com

Srpski patrijarh Porfirije na posao u Patrijaršiju u Beogradu svakodnevno dolazi bez službenog vozila, a na Veliki petak je razdaljinu od devet kilometara umjesto automobilom prešao pješice i bez pratnje, piše beogradski Blic.

Za mnoge je fotografija koja je juče objavljena na društvenim mrežama, na kojoj se vidi kako patrijarh Porfirije pješači “Mostarskom petljom”, bila iznenađenje, ali ne i za one koji ga poznaju, piše portal Blic, navodeći da se patrijarh uputio iz patrijaršijske rezidencije na Dedinju u Sabornu crkvu na iznošenje plaštanice.

- To nije ništa novo već njegova praksa koju je stekao u Zagrebu (gdje je službovao kao mitropolit zagrebačko-ljubljanski) i koju praktikuje i u Beogradu, kada god može - kaže za portal Blic sagovornik blizak patrijarhu.

Ono što je još više iznenadilo od samog prizora patrijarha Porfirija kako pješači bilo je što je išao sam, bez obezbjeđenja, a za njega je iznenađenje što je situacija dobila toliki publicitet, kažu u Patrijaršiji.

 

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Srboljub 02.05.2021. 08:28
    Ružna propaganda, taj se kao mitripolip u Zagrebu vozio u leksusu, predsjednička varijanta, 150 000 evra, a posao i luksuzna rezidencija su su u istoj zgradi. Užasan p. r.
Povezane vijesti
Patrijarh Porfirije: Pomoć od 100.000 evra stradalima u poplavi u Hercegovini Patrijarh Porfirije: Pomoć od 100.000 evra stradalima u poplavi u Hercegovini
Patrijarh Porfirije: Živeti životom vere i poslušanja reči božije Patrijarh Porfirije: Živeti životom vere i poslušanja reči božije
Patrijarh Porfirije: Sjaj obnovljene svetinje - zalog unutrašnje obnove Patrijarh Porfirije: Sjaj obnovljene svetinje - zalog unutrašnje obnove
Najčitanije
  • Oporavilište Kasindo kao centar društvenih dešavanja
    21h 54m
    0
  • Pogača sa špinatom i sirom
    21h 56m
    0
  • Najava isključenja struje u Istočnoj Ilidži
    18h 8m
    0
  • Lažna "Temu" aplikacija krade podatke o karticama
    20h 59m
    0
  • Potvrđena optužnica protiv Paljanina zbog nasilja u porodici
    20h 53m
    0