Патријарх Порфирије: Вера нам открива шта је исправан живот

31.03.2024. 21:45
1
ИЗВОР: srna.rs

Његова светост патријарх српски Порфирије служио је у другу недјељу Васкршњег поста Свету архијерејску литургију у београдском Храму Покрова Пресвете Богородице, гдје је поручио да је важно знати своју православну вјеру јер она открива шта је исправан живот.

- Морамо бити обазриви на злонамерне и погрешне идеологије чији су плодови потпуна супротност исправном животу и православљу у целини. По правилу те друге идеје и идеологије нису откривење Божије, него су плод домишљања људског, производ човеков и зато нису спасоносне - напоменуо је патријарх Порфирије.

Патријарх Порфирије је истакао да је Бог постао човјек да би људи постали богови по благодати, објављено је на сајту Српске православне цркве.

Његова светост је, између осталог, рекао да се слободно може рећи да је свака литургија својеврсна Недјеља православља јер је она, између осталог, и исправно православно исповиједање вјере.

- Црква ове недеље прославља успомену на Светог Григорија Паламу, великог богослова, светитеља, светогорског монаха и архиепископа града Солуна, као и на велику победу коју је Црква захваљујући њему извојевала бранећи православно мистично подвижништо које подразумева учење о непосредности Божијег присуства у свету - рекао је патријарх Порфирије.Патријарх српски је истакао да се Црква моли за спасење цијелог свијета.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Romanijac 01.04.2024. 01:59
    Amin!
Повезане вијести
Патријарх Порфирије: Кроз пост се у нама открива прави човек Патријарх Порфирије: Кроз пост се у нама открива прави човек
Патријарх Порфирије: Чувајмо и живимо предање Христово Патријарх Порфирије: Чувајмо и живимо предање Христово
Патријарх Порфирије: „На данашњи празник се радује цела Васељена“ Патријарх Порфирије: „На данашњи празник се радује цела Васељена“
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    12h 19m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    12h 1m
    0
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    12h 55m
    6
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    9h 50m
    0
  • Премјештени посмртни остаци Бате Живојиновића из Алеје заслужних грађана
    8h 52m
    0