Patrijarh Porfirije: Vera nam otkriva šta je ispravan život

31.03.2024. 21:45
1
IZVOR: srna.rs

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije služio je u drugu nedjelju Vaskršnjeg posta Svetu arhijerejsku liturgiju u beogradskom Hramu Pokrova Presvete Bogorodice, gdje je poručio da je važno znati svoju pravoslavnu vjeru jer ona otkriva šta je ispravan život.

- Moramo biti obazrivi na zlonamerne i pogrešne ideologije čiji su plodovi potpuna suprotnost ispravnom životu i pravoslavlju u celini. Po pravilu te druge ideje i ideologije nisu otkrivenje Božije, nego su plod domišljanja ljudskog, proizvod čovekov i zato nisu spasonosne - napomenuo je patrijarh Porfirije.

Patrijarh Porfirije je istakao da je Bog postao čovjek da bi ljudi postali bogovi po blagodati, objavljeno je na sajtu Srpske pravoslavne crkve.

Njegova svetost je, između ostalog, rekao da se slobodno može reći da je svaka liturgija svojevrsna Nedjelja pravoslavlja jer je ona, između ostalog, i ispravno pravoslavno ispovijedanje vjere.

- Crkva ove nedelje proslavlja uspomenu na Svetog Grigorija Palamu, velikog bogoslova, svetitelja, svetogorskog monaha i arhiepiskopa grada Soluna, kao i na veliku pobedu koju je Crkva zahvaljujući njemu izvojevala braneći pravoslavno mistično podvižništo koje podrazumeva učenje o neposrednosti Božijeg prisustva u svetu - rekao je patrijarh Porfirije.Patrijarh srpski je istakao da se Crkva moli za spasenje cijelog svijeta.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Romanijac 01.04.2024. 01:59
    Amin!
Povezane vijesti
Patrijarh Porfirije: Kroz post se u nama otkriva pravi čovek Patrijarh Porfirije: Kroz post se u nama otkriva pravi čovek
Patrijarh Porfirije: Čuvajmo i živimo predanje Hristovo Patrijarh Porfirije: Čuvajmo i živimo predanje Hristovo
Patrijarh Porfirije: „Na današnji praznik se raduje cela Vaseljena“ Patrijarh Porfirije: „Na današnji praznik se raduje cela Vaseljena“
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    3h 18m
    9
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    23h 27m
    3
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    2h 2m
    0
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    18h 15m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    14h 29m
    0