Патријарх српски Порфирије посјетио Високе Дечане

04.05.2022. 18:18
0
ИЗВОР: srna.rss

 Његова светост патријарх српски Порфирије поручио је током данашње посјете манастиру Високи Дечани да је разговор начин за рјешавање свих проблема.

- Дечани, Пећка патријаршија, Грачаница, Богородица Љевишка јесу наш дом, али су и дом свих људи добре воље. Ко год дође у манастир Дечане и помоли се с вером у смирењу и скромно Светом Стефану Дечанском благодат Божија на те молитве преко моштију светих одговара опет сваком човеку, без обзира да ли је Србин православни или припада неком другом народу - поручио је патријарх српски, преноси РТС.

Он је нагласио да је "Бог - Бог свих људи", а да су сви људи створени по слици и прилици Божјој и позвани да се труде да граде јединство.

 - Зато је важно овде рећи да је важније од свега да разговарамо, да се потрудимо какви год били неспоразуми да улажемо огромне напоре и да никада не одустанемо од потребе да проблеме решавамо разговором и дијалогом ма колико он трајао - нагласио је патријарх Порфирије.

Његова светост патријарх српски Порфирије служио је јутрос Свету архијерејску литургију у Пећкој Патријаршији, након чега је одржана редовна сједница Синода Српске православне цркве, а потом сједница Патријаршијског управног одбора.

Коментари 0
Повезане вијести
Патријарх Порфирије: Вера нам открива шта је исправан живот Патријарх Порфирије: Вера нам открива шта је исправан живот
Патријарх Порфирије: Кроз пост се у нама открива прави човек Патријарх Порфирије: Кроз пост се у нама открива прави човек
Манастиру Високи Дечани уписано власништво над 24 хектара земљишта Манастиру Високи Дечани уписано власништво над 24 хектара земљишта
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    22h 14m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    20h 28m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    18h 18m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    10h 43m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    16h 16m
    0