Патријарх српски у Аргентини

01.11.2023. 18:00
0
ИЗВОР: srna.rs

Његова светост патријарх српски Порфирије отпутовао је данас у канонску посјету Епархији буеносајреској и јужно-средњоамеричкој током које би требало да разговора и са највишим званичницима Аргентине.

Свечани чин доксологије поводом доласка патријарха биће служен сутра у манастиру Светог Саве у Буенос Ајресу.

Српски патријарх ће са својим домаћином епископом буеносајреским и јужно-средњоамеричким Кирилом 4. новембра посјетити манастир Светог Николе у Маћагају.

Круна патријархове посјете биће освештање храма Свете Тројице у Ресистенцији које је предвиђено 5. новембра.

Планирано је да се патријарх Порфирије сретне са највишим званичницима Аргентине, градоначелницима и гувернерима провинција, кардиналом Буенос Ајреса и представницима Амбасаде Србије, објављено је на сајту Српске православне цркве.

Епархија буеносајреска и јужно-средњоамеричка основана је 2011. године. Сједиште Епархије налази се у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Буенос Ајресу.

Епархија тренутно има парохије и мисије у Аргентини, Бразилу, Чилеу, Колумбији, Еквадору, Венецуели, Перуу, Никарагви, Костарики, Панами, Салвадору, Доминиканској Републици и Гватемали.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежавање страдања у Братунцу: Данас тугује цијели српски народ Обиљежавање страдања у Братунцу: Данас тугује цијели српски народ
Патријарх Порфирије: Српски народ се ни милом ни силом неће одрећи своје вјере и себе Патријарх Порфирије: Српски народ се ни милом ни силом неће одрећи своје вјере и себе
Патријарх Порфирије у суботу у Братунцу служи помен убијеним Србима Патријарх Порфирије у суботу у Братунцу служи помен убијеним Србима
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    6h 14m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    16h 13m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    7h 49m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    15h 10m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    9h 53m
    9