Патријарх Вартоломеј: Одлуку да рашчиним Мираша Дедеића из СПЦ сматрам добром

23.01.2022. 11:52
0
ИЗВОР: СРНА

Његова светост патријарх васељенски Вартоломеј подржао је разговору са предсједником Скупштине Црне Горе Алексом Бечићем јединство Српске православне цркве, нагласивши да је лично рашчинио поглавара канонски непризнате Црногорске православне цркве Мираша Дедеића, и то сматра добром одлуком.

На састанку је било разговора о унутрашњим приликама у Црној Гори, где је патријарх Вартоломеј показао висок ниво информисаности, шаљући поруку да се отворена питања морају рјешавати дијалогом, преноси портал "ИН4С".

Патријарх је нагласио да је Српска православна црква /СПЦ/ у Црној Гори једина канонски призната и да је са забринутошћу пратио настојање бивших власти да отуђе њене храмове и имовину.

Васељенски патријарх је у разговору са Бечићем рекао да очекује да ће га ускоро посјетити Његова светост патријарх српски Порфирије.

Патријарх Вартоломеј је изразио задовољство избором митрополита Јоаникија, као врлог ученика и достојног наследника митрополита Амфилохија, на чело најстарије Епископије СПЦ, чији се континуитет није прекидао више од осам вијекова.

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Јоаникије поручио да је митрополит Амфилохије апостол нашег доба Митрополит Јоаникије поручио да је митрополит Амфилохије апостол нашег доба
Двије године од упокојења митрополита Амфилохија Двије године од упокојења митрополита Амфилохија
У Пећкој патријаршији устоличење патријарха српског Порфирија У Пећкој патријаршији устоличење патријарха српског Порфирија
Најчитаније
 • Посљедњи испраћај Далибора Пљеваљчића
  12h 7m
  0
 • Обавјештење о пријему захтјева категорисаних бораца ВРС на јединствени мјесечни борачки додатак
  13h 56m
  0
 • Александра је побиједила рак са метастазама на седам органа
  18h 38m
  1
 • Бањанин: Научни рад објављен у врхунском међународном часопису - доказ да се у Источном Сарајеву школују квалитетни кадрови
  16h 32m
  4
 • Сандри Савић потребни добровољни даваоци крви на ВМА
  8h 28m
  0