ПДП: Овај пут ће грађани Републике Српске „казнити“ СНСД

24.11.2019. 15:14
0
ИЗВОР: ПДП РС

Замјеник предсједника ПДП Ненад Вуковић поново захтјева да се објелодани јавности Републике Српске тајни документ о путу БиХ према НАТО и достави у НСРС на разматрање. Из ПДП-а поручују да су сумње очигледно оправдане, те да је жеља СНСД за фотеље у Сарајеву и власт на нивоу БиХ била опсесивно велика толико да су били у стању пристати на све што нико до сада није из Републике Српске. 

-Очекујем да ће грађани Републике Српске „казнити“ СНСД јер они нису добили повјерење бирача на изборима за тајно кретање БиХ према НАТО. СНСД-ов Извршни комитет замишља да је Централни комитет бивше државе те да може сервирати народу све што замисли, али ми поручујемо да нико није добро политички прошао ко је на тај начин потцјењивао народ. Невјероватно је колико недосљедну политику води СНСД и колико смо преокрета видјели у претходних двадесетак година са невјештим образложењима. Постављам јасно питање гдје је сада српско јединство на важним српским питањима на БиХ нивоу на које смо неискрено позивани, и ко је био консултован за ову најважнију тему у послијератном периоду за Републику Српску. Очигледно је из изјава последњих пар дана је да су консултоване оне амбасаде за које нас из опозиције оптужују годинама, али изгледа да управо СНСД тамо иде по памет и по ставове што је недавно и потврдио њихов стратешки партнер Бакир Изетбеговић - рекао је Вуковић.

-Више пута смо чули до сада да се ставови Републике Српске морају креирати у НСРС те да се они који су на БиХ нивоу морају стално враћати у НСРС по мишљење, али изгледа да то нажалост не важи за СНСД - закључио је Вуковић. 

Коментари 0
Повезане вијести
Опозиција из Републике Српске за техничке измјене изборног закона Опозиција из Републике Српске за техничке измјене изборног закона
СНСД ИНС Ћосићу: Србујете преко наших леђа СНСД ИНС Ћосићу: Србујете преко наших леђа
Посланици опозиције траже изјашњење НСРС о Приједлогу Закона о организацији тржишта вина у БиХ Посланици опозиције траже изјашњење НСРС о Приједлогу Закона о организацији тржишта вина у...
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    17h 46m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    17h 17m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    13h 33m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    17h 40m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    9h 28m
    2