Пензионерима по 50 КМ, хотелу "Рајска долина" 4 милиона КМ

29.04.2021. 18:06
0
ИЗВОР: capital.ba

Док пензионерима и борцима Влада Српске дијели „симболичну“ помоћ у виду 50, 80 и 100 марака и то из кредита, истовремено се издвајају милиони из Буџета за хотел „Рајска долина“ на Јахорини. Најновија замисао власти је да само за вањско уређење око хотела потроши чак четири милиона марака, открива портал Capital.

У Угоститељском сервису Републике Српске, који управља хотелом „Рајска долина“, припремили су нови, осми по реду тендер у вези са опремањем тог хотела. У току прошле и ове године за тај хотел је потрошено или је у току трошење укупно 17 милиона марака.

Овај пут набављају грађевинске радове за које су процијенили да ће коштати 3,5 милиона марака без ПДВ-а. С порезом ће ти радови коштати више од четири милиона.

Из документације је видљиво да је ријеч о вањском уређењу у комплексу хотела „Рајска Долина“ на Јахорини, иако је већ у санацију и адаптацију хотела прошле године уложено 7,7 милиона марка.

Тако ће, на примјер, већ уграђени, ивичњаци око хотела бити извађени.

Предвиђено је уређење коловоза, рушење и бетонирање потпорних зидова, асфалтирање, постављање шахтова, бетонирање платоа и степеништа, уградња агрегата…

У плану је и свијетлећа реклама, вјештачка трава на зидовима око хотела, рампе, јарбола за заставу, играонице за дјецу…

Економиста Светлана Ценић рекла је да повећана улагања у хотел очигледно значе да је већ намијењен неком ко ће га врло брзо, под изговором да је лоша економска ситуација, купити за мале паре.

- Кад пара није било ни за угоститеље, ни за раднике у услужној дјелатности, а туристичким организацијама се дугује за ваучере које су им обећали, Влада је нашла паре за „Рајску долину“ и то у вријеме када туризма нема, кад нико не долази. Нема вакцина, али „Рајска долина“ има приоритет - истакла је Ценићева.

Коментари 0
Повезане вијести
Српска позајмила на берзи још 40 милиона марака Српска позајмила на берзи још 40 милиона марака
Влада Српске улаже 20 милиона у хотел на Јахорини Влада Српске улаже 20 милиона у хотел на Јахорини
"Гугл" избрисао сајтове институција Српске "Гугл" избрисао сајтове институција Српске
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    22h 45m
    1
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    20h 44m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    22h 57m
    0
  • Партизан мијења име!
    13h 26m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    17h 59m
    0