Пешић потписао уговор, остаје селектор Србије

20.10.2024. 12:43
0
ИЗВОР: Танјуг

Светислав Пешић остаје селектор Србије, пошто је званично потписао уговор са Кошаркашким савезом Србије до 30. септембра 2025. године уз могућност продужења сарадње, саопштио је данас предсједник КСС Небојша Човић.

Пешић (75) ће водити Србију у наставку квалификација за Европско првенство 2025. године. Први наредни мечеви Пешића на клупи биће против Данске у квалификацијама за Евробаскет, у гостима 21. и код куће 24. новембра.

Искусни стручњак ће, ако се Србија квалификује, водити "орлове" и на ЕП, које ће 2025. године бити одржано у Финској, Пољској, Летонији и на Кипру.

Пешић је селекцију Србије преузео 2021. године. Он је са "орловима" освојио сребрну медаљу на Свјетском првенству 2023. у Манили, као и бронзу на овогодишњим Олимпијским играма у Паризу.

Небојша Човић изјавио је да су разговори са Пешићем трајали неко вријеме и додао да му је драго што је искусни стручњак продужио уговор.

- Пешић је имао неке обавезе, мени је драго да смо договорили сарадњу. Немам шта да вам причам шта је иза њега и шта је урађено. За нас је било најважније да обезбедимо континуитет за оно што је урађено претходних година. Мислим да је то жеља и нације и играча - рекао је Човић на конференцији за медије у Београду.

Додао је да им преостаје да заједничким снагама раде.

- Очекујемо велику подршку клубова. Сви рачунају да је све завршено, имамо квалификације за Европско првенство и ту нам треба подршка клубова. Уговор који смо потписали је на период до 30. септембра 2025. године. Са могућношћу да наставимо даље и идемо у нове изазове - додао је Човић.

Коментари 0
Повезане вијести
Велики рат на Блиском истоку води до катастрофе свјетских размјера Велики рат на Блиском истоку води до катастрофе свјетских размјера
Експлозија у “Слободи” у Чачку, има повријеђених Експлозија у “Слободи” у Чачку, има повријеђених
Софија Мотика први основац из Власенице у научној школи у Петници Софија Мотика први основац из Власенице у научној школи у Петници
Најчитаније
  • Крвава бајка – масовно стријељање ђака у Крагујевцу
    20h 15m
    3
  • Пале: Ухапшено лице због наношења тешких тјелесних повреда
    19h 4m
    0
  • „Пуцајте, ја и даље држим час“ - Херојска прича о страдању професора из Крагујевца
    19h 48m
    9
  • Најављени прекиди у испоруци електричне енергије
    9h 34m
    0
  • У „Бајадери“ пронађени црви
    19h 23m
    1