Петковић: Никад тежи разговор Вучића са представницима Квинте и ЕУ

31.01.2024. 20:41
2
ИЗВОР: srna.rs

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић рекао је да предсједник Србије Александар Вучић никада није имао тежи разговор са представницима Квинте и ЕУ као вечерас у Београду поводом одлуке Приштине да укине динар као платежно средство на Космету.

Петковић је вечерас, након састанка у згради Предсједништва, рекао новинарима да је Вучић на овом састанку снажно бранио интерес српског народа на Косову и Метохији, а прије свега њихово право на опстанак и на живот.

Он је додао да је свима било јасно да је главни кривац премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти.

Петковић је истакао да ће Вучић и сутра имати бројне разговоре, телефонске развговоре о томе да се учини све што је до Србије да овакво понашање Куртија коначно неко заустави.

- Одлуке ћемо доносити стрпљиво, мудро и одговорно, имајући пред собом дугорочни циљ - нагласио је Петковић.

Он је додао да ће се у наредних дан или два Вучић обратити јавности о овој теми и положају српског народа на Косову и Метохији, који је угрожен одлуком о укидању динара у покрајини.

Претходно је из Кабинета предсједника Србије објављено да неће бити никаквог саопштења са састанка који је Вучић одржао са представницима Квинте и ЕУ и да би "свака формална ријеч била сувишна".

НЛБ Комерцијална банка престала да ради на Косову и Метохији

Експозитуре НЛБ Комерцијалне банке на Косову и Метохији званично су престале да раде, што се дешава уочи примјене одлуке Приштине да од сутра укине динар као платежно средство на Космету.

Корисници ове банке су путем имејла обавијештени да ће сви рачуни корисника аутоматски и бесплатно бити пребачени у експозитуру НЛБ Комерцијалне банке у Куршумлији, преноси РТС.

У складу са ранијом најавом коју су на имејл адресе добили корисници ове банке наведено је да је, након пажљиве анализе кључних пословних критеријума, донијета одлука о престанку њеног рада.

Током јануара су испред експозитуре забиљежене велике гужве јер су грађани одлучили да затворе рачуне, па због немогућности обављања финасијских трансакција одлазе у Курушумлију.

У Грачаници је са објекта банке уклоњен лого компаније, а врата и прозори су затворени решеткама.

Упоредо са експозитуром у Грачаници, посљедњег дана јанура затворене су и преостале експозитуре ове банке на Косову и Метохији - у Косовској Митровици, Звечану, Лепосавићу, Зубином Потоку, Штрпцима, Ранилугу, Драгашу и Шилову.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Laktasi 01.02.2024. 06:55
    Krajini je trebalo 15 godina da shvati da mislim samo na sebe i svoj dzep. Gotovo je sa vladavinom Dodika i njegovih tajkuna. Narod vidi da ste lopovi
  • Generic placeholder image
    Mile 01.02.2024. 02:54
    Ako nece Aco, prodacu ja Kosovo. Sta dzaba pregovaraju. Ja sam prodao Brcko pa mi se nije desilo nista
Повезане вијести
Патријарх Порфирије: Не дају ми да уђем у мој дом Патријарх Порфирије: Не дају ми да уђем у мој дом
Обиљежен Ђурђевдан у Призрену Обиљежен Ђурђевдан у Призрену
Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО) Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО)
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    23h 34m
    1
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    21h 33m
    1
  • Партизан мијења име!
    14h 15m
    4
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    23h 46m
    0
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    18h 48m
    0