Petković: Nikad teži razgovor Vučića sa predstavnicima Kvinte i EU

31.01.2024. 20:41
2
IZVOR: srna.rs

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nikada nije imao teži razgovor sa predstavnicima Kvinte i EU kao večeras u Beogradu povodom odluke Prištine da ukine dinar kao platežno sredstvo na Kosmetu.

Petković je večeras, nakon sastanka u zgradi Predsjedništva, rekao novinarima da je Vučić na ovom sastanku snažno branio interes srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a prije svega njihovo pravo na opstanak i na život.

On je dodao da je svima bilo jasno da je glavni krivac premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti.

Petković je istakao da će Vučić i sutra imati brojne razgovore, telefonske razvgovore o tome da se učini sve što je do Srbije da ovakvo ponašanje Kurtija konačno neko zaustavi.

- Odluke ćemo donositi strpljivo, mudro i odgovorno, imajući pred sobom dugoročni cilj - naglasio je Petković.

On je dodao da će se u narednih dan ili dva Vučić obratiti javnosti o ovoj temi i položaju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, koji je ugrožen odlukom o ukidanju dinara u pokrajini.

Prethodno je iz Kabineta predsjednika Srbije objavljeno da neće biti nikakvog saopštenja sa sastanka koji je Vučić održao sa predstavnicima Kvinte i EU i da bi "svaka formalna riječ bila suvišna".

NLB Komercijalna banka prestala da radi na Kosovu i Metohiji

Ekspoziture NLB Komercijalne banke na Kosovu i Metohiji zvanično su prestale da rade, što se dešava uoči primjene odluke Prištine da od sutra ukine dinar kao platežno sredstvo na Kosmetu.

Korisnici ove banke su putem imejla obaviješteni da će svi računi korisnika automatski i besplatno biti prebačeni u ekspozituru NLB Komercijalne banke u Kuršumliji, prenosi RTS.

U skladu sa ranijom najavom koju su na imejl adrese dobili korisnici ove banke navedeno je da je, nakon pažljive analize ključnih poslovnih kriterijuma, donijeta odluka o prestanku njenog rada.

Tokom januara su ispred ekspoziture zabilježene velike gužve jer su građani odlučili da zatvore račune, pa zbog nemogućnosti obavljanja finasijskih transakcija odlaze u Kurušumliju.

U Gračanici je sa objekta banke uklonjen logo kompanije, a vrata i prozori su zatvoreni rešetkama.

Uporedo sa ekspoziturom u Gračanici, posljednjeg dana janura zatvorene su i preostale ekspoziture ove banke na Kosovu i Metohiji - u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću, Zubinom Potoku, Štrpcima, Ranilugu, Dragašu i Šilovu.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Laktasi 01.02.2024. 06:55
    Krajini je trebalo 15 godina da shvati da mislim samo na sebe i svoj dzep. Gotovo je sa vladavinom Dodika i njegovih tajkuna. Narod vidi da ste lopovi
  • Generic placeholder image
    Mile 01.02.2024. 02:54
    Ako nece Aco, prodacu ja Kosovo. Sta dzaba pregovaraju. Ja sam prodao Brcko pa mi se nije desilo nista
Povezane vijesti
Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO) Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO)
Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN? Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN?
Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    12h 9m
    12
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    10h 53m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    2h 37m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    5h 38m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    23h 20m
    0