Петровић: Ако се не распусти Скупштина Бијељине, долазим да кампујем пред Владу

05.06.2023. 15:10
0
ИЗВОР: katera.news

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић и Градски одбор СДС-а предали су данас иницијативу за распуштање градске скупштине града Бијељина након неуспјелог и срамног референдума који је иницирала коалиција „Покрадимо Бијељину“ , а на челу са СНСД-ом.

- Данас смо по обећању дошли у Владу Републике Српске, да подсјетимо министарства на неке пројекте које је град Бијељина предавао у протекле двије и по године јер су неки званичници говорили да они не знају шта треба Бијељини и да им се нико не обраћа - истакао је Петровић.

Према његовим ријечима, укупна вриједност предвиђених пројеката, које су већ раније упутили Влади РС, била је преко 40 милиона КМ.

- Сматрамо да преко 114 хиљада грађана града Бијељина заслужују и више од тих 40 милиона КМ. Само један АТП турнир у Бањалуци коштао је преко 50 милиона КМ. Постављамо питање да ли је важнији један АТП турнир који кошта преко 50 милиона КМ или 40 милиона КМ пројеката за преко 114 хиљада грађана града Бијељине? - упитао је Петровић.

Како истиче, у Скупштини града Бијељина сједе људи који имају правоснажне пресуде за сексуална злостављања жена, људи који су своје дипломе куповали на бензинским станицама и корумпирани директори локалних предузећа који су се обогатили од народног новца.

- Оставили смо рок од 30 дана Влади Републике Српске да реагује. Уколико за мјесец дана не будемо имали одговор, уколико Влада Републике Српске не настави процедуру распуштања градске скупштине Бијељина у Народној скупштини Републике Српске, доћи ћу пред Владу и камповати у како бисмо истрајали у свим настојањима да се испоштује слободна народна изборна воља - категорично је рекао Петровић.

Петровић је поновио да је Влади Републике Српске кандидовао више од 10 пројеката који се тичу неколико ресорних министарстава, а најзначајнији пројекти су: реконструкција и ремоделирање неколико градских улица, изградња студентског дома, изградња станова за вишечлане породице, наставак пројеката наводњавања Семберије и помоћи пољопривреди, завршетак радионица за извођење практичне наставе у Средњој техничкој школи „Михајло Пупин“

- Град Бијељина тражи само оно што му по закону припада. Не тражимо никакву милостињу. Влада Републике Српске је дужна да улаже у Бијељину, као други град по величини, у коме живи преко 114 хиљада становника. На томе ћемо инсистирати до краја - закључио је Петровић.   

Коментари 0
Повезане вијести
Српска богатија за 25 беба Српска богатија за 25 беба
Република Српска добила нови Изборни закон Република Српска добила нови Изборни закон
У Српској рођено 15 беба У Српској рођено 15 беба
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    7h 16m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    4h 27m
    3
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    20h 13m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    18h 35m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    20h 49m
    3