Пијана жена у једном селу у БиХ изударала мужа

26.12.2023. 18:00
0
ИЗВОР: nezavisne.com

У селу Горњи Каменград, надомак Санског Моста, пријављен је случај насиља у породици, а до њега је дошло након што је женска особа Е.Х., наприје вербално, а потом и физички напала свога супруга Е.С., који је полицији пријавио догађај.

На лице мјеста, у њихову породичну кућу у поменутом селу, упућена је полицијска патрола, која је затекла супружнике.

Према пријави мушкарца, њега је супруга неколико пута ударила руком у лице, при чему је била у алкохолизираном стању.

Припадници полиције су овом приликом предузели законом прописане мјере, те женску особу привели на информативни разговор.

Ово је само један у низу бројних случајева насиља у породици на подручју Унско санског кантона, а оно што је карактеристично, наводе у полицији, је да су у последње вријеме жртве насиље све чешће и мушкарци.

Махом се ради о особама у старијој животној доби, а у таквим случајевима најчешће се ради о старијим лицима над којима дјеца врше насиље.

У полицији истичу како је насиље у породици данас веома распрострањено на подручју Унско санског кантона, а жртве у великом броју случајева то не пријављују из страха или предрасуда због негативних реакција друштвене заједнице.

Психолози наводе како су узроци повећања насиља које разара породице као основне стубове социјалне заједнице, све тежа економска ситуација, те свеприсутна бесперспективности које данас влада у нашем друштву.

Златан Чекић

Коментари 0
Повезане вијести
Група ученика претукла вршњака у Тузли: Пријетили му да ће га исјећи Група ученика претукла вршњака у Тузли: Пријетили му да ће га исјећи
Аларматни подаци: У Српској за 36 одсто више кривичних дјела у којима су жртве дјеца Аларматни подаци: У Српској за 36 одсто више кривичних дјела у којима су жртве дјеца
Напила се и претукла мужа Напила се и претукла мужа
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    13h 51m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    12h 46m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    7h 34m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    8h 40m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    17h 8m
    0