Пикси: Мундијал сада почиње за Србију, Костић спреман

27.11.2022. 18:07
0
ИЗВОР: Агенције

Селектор репрезентације Србије Драган Стојковић Писки је на конференцији истакао да му се послије дуго времена враћа осмијех на лице, јер се играчи напокон опорављају од повреда.

Пикси је истакао да за његов тим Мундијал почиње тек сутра.

- И раније смо знали да ће прва утакмица бити тешка, највише због повреда кључних играча у нашем тиму. Мундијал је практично после тог меча почео за нас, знали смо да ћемо се са остале две селекције у групи борити за друго место. Ситуација је мало компликована за нас јер смо као и Камерун почели са поразом - истакао је Пикси.

Навео је да тим неће бити идентичан оном који је играо у првом колу.

- Имаћемо промене у тиму у односу на меч са Бразилом. Ситуација са повредама је далеко боља него пре десет дана, у кондицији је, одрадио је два тренинга са екипом, што није био случај пре пар дана. Костић ће бити у опцији за сутра, не кажем да ће играти али је бар у протоколу - изјавио је Драган Стојковић.

- Направљена је анализа меча са Бразилом, наш проблем у другом полувремену био је тај где смо се трошили ни за шта. Статистика каже да смо претрчали више од Бразила а изгледа као да је то било обрнуто. То се десило због великог броја лоших додавања и промашених пасова - додао је.

Пикси је изјавио да није био насмијан претходних дана јер је седам репрезентативаца било ван тренажног процеса у једном тренутку. Србија ће играти офанзивно, али пазити на контре Камеруна.

- Аспирације и Камеруна и Србије су да дође до победе и до важна три бода. Бићемо офанзивни, али морамо и у дефанзиви бити као и у офанзивни. Стање играча ме радује много више него претходних дана. Да ли ће Влаховић и Митровић сутра играти видећете сутра. Србија ће против Камеруна играти на победу. Камерун поштујемо, снажна су екипа, могу било коме да направе проблем - рекао је Пикси.

Вања Милинковић Савић је истакао да ће се максимално спремити за меч са афричком екипом. 

- Онана је одличан голман, велика је будућност пред њим, снашао се одлично ове сезоне јер је морао да одмени Хандановића, о њему мислим све најбоље. Похвале које сам добио су ми пријале, подигле су ми самопоуздање, али утакмица нам није донела бодове па се не окрећем на њу. Гледамо само да се спремимо за Камерун а на мени је да се припремим најбоље, не знам да ли ћу имати више или мање посла у односу на меч са Бразилом, али се надам да нећу - нагласио је голман репрезентације.

Пикси се окренуо и прозивкама Тијага Силве:

- Нисам читао штампу претходних дана, он је врхунски играч, и њему је лако да чува ровитог фудбалера, Митровић је био ровит. Жао ми је што није био сто посто сигуран па би видео како би његово чување било - узвратио је селектор Силви.

У екипи влада добро расположење.

- Односи у екипи су од почетка до данас на месту. Ја нисам јавно могао да кажем ко ће да ми игра и какво је стање са повредама јер би то ривал прочитао. Поготово јак ривал као што је Бразил. Овај пораз нас неће пореметити јер он не може да поништи све што смо урадили у задњих годину и по дана - поновио је селектор.

- Ове две наредне утакмице су кључне за нас, ако хоћемо да прођемо морамо да победимо. Играчи су мотивисани, свесни су шта треба да раде, већ смо играли ове утакмице. Надам се да ћемо сутра одиграти добру, такмичарску утакмицу и очекујем Србију на нивоу на ком ја желим да је видим. Камерун је увек био добар репрезент афричког фудбала, има добру репрезентацију и кроз историју је имао фудбалере који су обележили историју овог спорта. Они могу у контри да направе пуно проблема, зато морамо бити опрезни и на високом нивоу. Морамо покушати да укротимо "лавове", сутра ћемо изаћи са најјачим тимом који можемо да оформимо - додао је популарни Пикси.

Србија ће и сутра играти офанзивни фудбал. 

- Наш стил фудбала је такав, ми имамо играче којима одговара офанзиван фудбал, ми такав фудбал желимо да играмо. Против Бразила, Митровић је играо на 50 посто могућности, Влаховић који је играо са 30 посто могућности и Костић који је био комплетно аут - завршио је Драган Стојковић.

Коментари 0
Повезане вијести
Ово је Пиксијев тим за Русију Ово је Пиксијев тим за Русију
Мундијал 2026. почиње у Мексико Ситију, Њу Џерзи домаћин финала Мундијал 2026. почиње у Мексико Ситију, Њу Џерзи домаћин финала
Пикси о Видићевим изјавама: Неистина и простаклук Пикси о Видићевим изјавама: Неистина и простаклук
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    9h 34m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    10h 49m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    16h 40m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    15h 7m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    16h 59m
    0