„Пикси куп“ окупио 1.500 дјеце

29.08.2019. 19:21
0
ИЗВОР: Срна

На спортским теренима хотела "Бистрица" на Јахорини данас је отворен 13. Међународни фудбалски турнир "Пикси куп" који је окупио 1.500 дјеце узраста од седам до 13 година.

Оснивач и идејни творац турнира Горан Ивковић изјавио је новинарима да се турнир одржава 13. пут и окупио је дјецу са простора бивше Југославије. 

Ивковић је навео да је присутно 127 екипа, да су дјеца имала прилику да користе сав садржај који пружа Јахорина, те посјетила Пале и Сарајево. 

Он је додао да је "Пикси куп" изњедрио врхунске играче који се сада налазе у "Црвеној звезди", "Ливерпулу", "Реал Мадриду". 

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да је пресрећан што има прилику да види велики број дјеце на овом кампу, те да се већ назиру и будуће звијезде. 

Он је похвалио организатора школе фудбала "Пикси" која је својим присуством увеличала славске дане општине Пале. 

"Општина је покровитељ и помаже онолико колико може. Дајем обећање да ће идуће године бити још јаче и више јер је ријеч о дугогодишњој традицији, а сви који долазе на Јахорину очекују боље и боље услове. Надам се да ћемо их успјети и обезбиједити", истакао је Југовић. 

Он је пожелио да ова дјеца једног дана постану врсни фудбалери и да промовишу Јахорину и Пале. 

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић рекао је да овај догађај заслужује подршку града јер се уклапа у активности везане за подршку спорта, али и због промоције туризма, односно олимпијске љепотице Јахорине. 

"Ово је прилика да се честита Горану Ивковићу, оснивачу овог турнира, без чијег ентузијазма не бисмо ово данас имали", навео је Вуковић. 

Он је истакао да је ово важан догађај за Јахорину, регион и фудбалски спорт, а турнир показује да Јахорина може бити пуна и љети. 

"Сви капацитети се могу попунити када се имају добри догађаји, тако да мислим да је тешко наћи слободан лежај на подручју планине и Пала", навео је Вуковић. 

Према његовим ријечима, турнир је показао да није довољан један фудбалски терен на Јахорини. 

Вуковић је додао да је недавно организован и кошаркашки турнир и камп, који је показао да недостаје још бетонских кошаркашких терена. 

"То нам говори да ћемо сви морати заједно радити на спортској инфраструктури у оквиру свих развојих пројеката на Јахорини", нагласио је Вуковић. 

Он је истакао да је задовољан када види оволико малишана са простора цијеле бивше Југославије. 

"Пикси куп" је једна од манифестација које се одржавају у оквиру овогодишњих Госпојинских свечаности којима општина Пале обиљежава крсну славу и Дан општине - Успење Пресвете Богородице, а завршава се у недјељу, 1. септембра.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини
Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО) Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО)
Најчитаније
  • У саобраћајној незгоди на путу Подроманија - Сумбуловац тешко повријеђено дијете
    3h 22m
    0
  • Душанов законик данас пуни 675 година
    4h 15m
    1
  • У току увиђај у стану гдје су пронађена тијела жене и двоје дјеце
    18h 16m
    0
  • Матурантима по 100 КМ од Општине Источна Илиџа (ФОТО)
    22h 38m
    4
  • Соколац: Уплатио новац, теретно моторно возило му није испоручено
    3h 39m
    1