Писма читалаца: Становницима Сокоца укинуте аутобуске линије за Источно Сарајево

13.09.2022. 12:11
5
ИЗВОР: katera.news

Порталу Катера јавио се читалац који је желио да укаже на све лошије стање градског превоза у Источном Сарајеву, настало усљед укидања великог броја линија.

Писмо преносимо у цјелости.

Стање градског превоза у Источном Сарајеву је одавно катастрофално, али од 1. 6. 2022. је више неиздрживо.

У овом тренутку грађани Сокоца више немају градски превоза. Једина линија која је саобраћала од Сокоца до Касиндола је укинута и више не постоји градска линија ка Источном Сарајеву и Палама.

Ђаци и радници немају могућност да радним данима одлазе у школу/факултет или посао и враћају се. Викендом тек нема превоза, па је први аутобус у 8.30, а посљедњи у 15.00.

Срамота, зар не?

Такође, становници МЗ Мокро имају исти проблем јер викендом никако нема превоза у потребним терминима. Срамотно је да је посљедњи аутобус викендом у 15.40 часова.

Шта да раде они који морају на посао, а немају аутомобил?

О превозу након 16.40 радним данима је и сувишно причати, као да смо грађани другог реда.

Стање аутобуса и њихова исправности је тема сама за себе, као и укидање стајалишта у Лукавици (о којем сви шуте и сви нагађамо да има везе са аутобуском станицом).

Докле ћемо више причати о некаквом граду, разбацивати се десетинама хиљада КМ за разне концерте и споменике, док се стварне потребе грађана годинама игноришу?

Коментари 5
  • Generic placeholder image
    Gras 14.09.2022. 14:01
    Samo se vi izjašnjavajte po portalima i društvenim mrežama. Daleko ćete digurati...
  • Generic placeholder image
    Tunel 14.09.2022. 12:13
    Nastavak
    Zainteresovani eventualni prevoznici, ne ostvaruju toliki profit da bi im bilo isplativo podmićivati, lobirati itd., za uspostavljanje normalnog autobuskog saobraćaja u gradu.
  • Generic placeholder image
    Tunel 14.09.2022. 12:08
    Tunel kroz Trebević će sve to riješiti.
    Šalu na stranu.
    Gospodo građani grada GIS, postoji jedan bitan razlog zašto je stanje autobuskog saobraćaja na nivou grada takvo kakvo jeste, odnosno kako ste ga opisali . Naime, nema para.
    Nastavak
  • Generic placeholder image
    Pješak 14.09.2022. 09:22
    Sramota je reći da Istočno Sarajevo ima gradski prevoz. Zato imate na raspolaganju aplikaciju "SatBus" koja služi za informacije i praćenje gradskih autobusa!!! Gradska uprava se hvalila na tv, kako će ta aplikacija pružiti informacije korisnicima, a već kod promocije sve što ste tamo mogli naći od informacija bilo je pogrešno. Našim novcem iz gradskog budžeta ta usluga je ipak plaćena. Nedavno su uklonili i nadstrešnice sa stajališta, a novih ni na vidiku. Njima gradski prevoz i stajališta ne trebaju, jer onako bahati svoje skupo vozilo zaustave gdje hoće.
  • Generic placeholder image
    Mila 13.09.2022. 15:44
    Po pitanju autobuskog prevoza u Istocnom Sarajevu se ne radi nista. Prvo, njima je "gradski" saobracaj voznja truljama od autobusa starim po 40 godina, drugo red linija je smijesan, autobuski saobracaj cirkulise tako da, na primjer, imate bus u 10 i u 14 i to je to, umjesto sa imate na svakih sat vremena. Tako to funkcionise u GRADOVIMA, pa posto se vlastodrsci non stop hvataju za to GRAD IS, dajte uradite nesto na tome da to lici na grad, a ne da se dicite time GRAD IS, a ovamo red voznje i kvalitet usluge kao u nekoj zabiti. Autobuske stanice i nivo usluge NULA, a od vlasti u opstinama koje su nadlezne u ovom slucaju ne ocekujem nista. Gradjani IS bi trebali da imaju jeftiniju kartu od onih koji prolaze ili krecu iz IS, a nisu odavde! Nikakve pogodnosti nemamo, drugi imaju vece prednosti...
Повезане вијести
Писма читалаца: Отказ након 8 дана боловања и 3 мјесеца без плате Писма читалаца: Отказ након 8 дана боловања и 3 мјесеца без плате
Писма читалаца: Зар постоји линија разграничења када треба помоћи људима у невољи? Писма читалаца: Зар постоји линија разграничења када треба помоћи људима у невољи?
Писма читалаца: Становници насеља Луке ускоро неће моћи прићи својим кућама Писма читалаца: Становници насеља Луке ускоро неће моћи прићи својим кућама
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    21h 43m
    0
  • Крађа у Палама
    20h 1m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    16h 28m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    19h 16m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    12h 37m
    0