Писмо читаоца: Да ли је Сарајево заиста мултиетничко?

10.12.2020. 22:59
3
ИЗВОР: Катера

Друштвеном мрежом "Фејсбук" од јуче кружи статус који се односи на нашег суграђанина, предсједника Студентске асоцијације Факултета здравствених студија у Сарајеву Немању Јовичића из Источног Сарајева, који дословно садржи низ увреда на рачун српског народа и становника Републике Српске, те својеврсни медијски линч против њега од стране извјесног Јасмина Мулахусића.

Извјесни Мулахусић је на свом фејсбук профилу написао да је Немања Јовичић син бившег припадника Војске Републике Српске, те да је његов отац учествовао у „опсади Сарајева“ током рата, као и то да сада његов син, односно Немања, студира у Сарајеву и предсједава поменутом асоцијацијом.

Поменути Мулахусић је истраживао „Фејбук“ профил Јовичића, те тако и набројао његове пријатеље на „Фејсбуку“, описао фотографије које се на том профилу налазе, те навео да је Немања „као такав“ предводник студената једног факултета у Сарајеву. 

- Многи од нас, а поготово наша дјеца ће рећи да је то ОК. Многи од нас, а поготово наша дјеца су ментално утучена, убијено им је достојанство. А онда ће мене и све нас, сестре и браћо, који у овоме видимо пораз и понижење, назвати фашистима, почет ће нам држати лекције о људскости. Отићи ће и даље. Приклонит ће се сину војника ВРС. Наша дјеца, као и многи од нас, немају кичму да питају Немању Јовичића да ли признаје геноциде у Сребреници, да ли је ВРС агресорска војска и слично – наводи се између осталог у статусу поменутог Мулахусића.

Мулахусић је позвао све пријатеље и пратиоце да подијеле његов статус, односно објаву која , према њему, показује „сву трагедију и изгубљеност једног народа“.

У статусу извјесног Мулахусића ни за једног становника Републике Српске нема ништа спорно, осим тога да се овдје или води хајка на овог младића само зато што је Србин, становник Републике Српске и што је као такав, односно што је један Србин предсједник студентске асоцијације једног факултета из Сарајева, што је Србин предводник студената у Сарајеву или постоје неки други разлози?!

Ако је Сарајево мултиетничко и ако у њему, као што то тврде у Федерацији БиХ живе и Срби и сви други народи БиХ, на једнак начин и уживају једнака права, зашто онда извјесном Мулахисућу смета што је Србин на челу студентске организације једног сарајевског факултета? 

Овдје се поставља питање и шта то очекује све друге студенте из Републике Српске, првенствено Србе који студирају у Сарајеву, каква је њихова будућност и њихов живот у Сарајеву, каква им се порука шаље? Је ли у Сарајеву не требају студирати Срби зато што су Срби, зато што живе у Републици Српској?

 

Остаје нам да се питамо....

 

Д.Ђ.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Pero 11.12.2020. 18:20
    Hahahaha
    Da li ste vi zaista pitali to što ste napisali?
    Čuj Sarajevo multietničko!!??
    Jes' multietničko koliko i moja pokojna baba, Bog da joj dušu prosti.
  • Generic placeholder image
    gago 11.12.2020. 16:05
    Блискоисточно Сарајево је мулти-мулти ако се рачунају Арапи, Кинези и муслимани из Рашке области! Срба је ту око 38 пута мање него пре рата; паметном доста!
  • Generic placeholder image
    Student 11.12.2020. 10:46
    Studenti trebaju biti spreman na ovakve napade kada odluce upisati fakultete u SA.Tako isto i srednjoskolci.
    Cemu cudjenje.
Повезане вијести
Приказан филм о одбрани Српске Илиџе Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
У Српској морбилама заражена 44 лица, у Источном Сарајеву један случај заразе У Српској морбилама заражена 44 лица, у Источном Сарајеву један случај заразе
Сутра обиљежавање Дана несталих Срба Сарајевско-романијске регије Сутра обиљежавање Дана несталих Срба Сарајевско-романијске регије
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    17h 9m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    14h 38m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    8h 52m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    13h 56m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    5h 4m
    0