Пјесма "Ја сам момче са Косова" у изведби Милана Васића и Дејана Петровића

01.12.2020. 20:43
0
ИЗВОР: novosti.rs

Глумац Милан Васић и трубач Дејан Петровић удружили су се и снимили нову верзију старе пјесме "Ја сам момче са Косова". Ова нумера и спот званично су представљени прије мјесец дана, а умјетници не скривају задовољство оствареном сарадњом.

- До идеје је дошло случајно. Отпевао сам ту песму у квизу "Ја волим Србију" на РТС. Окачио сам то на "Инстаграм", и видео је имао око 300.000 прегледа, уз мноштво коментара где су ме убеђивали да нумеру снимим. Са Дејаном сам се и раније шалио око заједничке сарадње. Питао сам га да ли жели да ово заједно урадимо. Петровића веома поштујем, као и цела Србија. Брзо је пао договор - каже Васић за "Новости".

Глумац истиче како би ово било немогуће реализовати да се није десила изолација због ковида 19, јер би љето обојици било испуњено обавезама.

- Био сам 15 дана код Дејана у Кокином Броду. Дружили смо се и снимали у његовом студију. Он и његов певач Аца Петровић заједно су урадили аранжман. Договорили смо се да Дејан уради песму, а да ја будем задужен за спот. Веома сам задовољан. Моја очекивања су била баш велика, али ово их је превазишло - каже Васић.

Најзаслужнији за то су, како каже Милан, момци из Скопља.

- Редитељ спота је Огњен Шапковски и његова "Мелем продукција". Имали смо савршен, најскупљи дрон, онај из "Игре престола". Локације сам изабрао сам, захваљујући Канцеларији за Косово и Метохију која је стала иза пројекта. Ишао сам недељу дана пре снимања и посетио Душанов царски град Призрен, Хочу, Брезовицу, Грачаницу, Митровицу, Газиводе - каже Васић.

Локације, вели Васић, нису правили са зеленим платном, већ су били на свим тим мјестима.

То изгледа чаробно, ванвременски. Костим је радила Татјана Радишић, и њој сам, такође, до неба захвалан. Ко год је видео спот, коментарисао је обавезно костим. Све се уклопило, и песма и спот. Људи су или плакали, или су се јежили када би чули песму. Изазива емоцију, а и публика је веома нестрпљива. Видим то по коментарима на "Инстаграму" - објашњава Васић.

Дејан: За Милана нема зиме

Дејан Петровић истиче да се са Васићем зна годинама. Попут Милана, каже да би до сарадње тешко дошло у уобичајеним околностима.

- Били смо мало слободнији овог лета, и то смо искористили. Јако су добри и песма и спот, очекујемо од данас реакције публике. Милан је млад и талентован глумац, а на првом месту добар човек. Са певањем се одлично снашао, нема зиме за њега - каже Петровић за "Новости".



Коментари 0
Повезане вијести
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Годишњица страдања Милице Ракић Годишњица страдања Милице Ракић
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    21h 42m
    9
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    12h 37m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    21h 48m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    14h 3m
    0
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    11h 26m
    0