Планинари "Јаворине" организују успон на Огорјелицу поводом Дана Републике

08.01.2021. 22:13
0
ИЗВОР: Катера

Чланови Планинарског друштва "Јаворина" из Пала, другу годину заредом, извешће сутра планинарски успон на Огорјелицу, највиши врх Јахорине, висок 1.916 метара надморске висине поводом 9. јануар - Дана Републике Српске.

Секретар ПД "Јаворина" Симо Терзић рекао је за Катеру да ће се планинари састати сутра ујутру у 07:00 часова код централног споменика погинулим борцима ВРС и МУП Републике Српске на Тргу Републике Српске у Палама, гдје ће положити вијенце и одати почаст палим борцима, а затим кренути на Јахорину.

- Прије самог успона одаћемо почаст и запалити свијеће за покој душе погинулим борцима Војске Републике Српске, одати пошту онима захваљујући којима ми данас слободно ходамо и славимо Дан наше Републике Српске. Почетак планинарског успона је код угоститељског објекта "Рајска врата" и даље ка врху Огорјелица - каже Терзић.

Он додаје да планинаре не очекује лак поход, с обзиром да је протеклих дана много снијега пало на овој планини, те се очекује ходање кроз високе сњежне сметове до самог врха Јахорине.

- На врху Огорјелица планирамо да по успону раширимо заставу Републике Српске и нашег планинарског друштва "Јаворина", чиме ћемо испунити циљ. Планинари на овај начин желе да сачувају успомену на стварање Републике Српске, али и да пошаљу поруку мира и пријатељства свим колегама планинарима и љубитељима природе - каже Терзић.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Појачан саобраћај на више граничних прелаза Појачан саобраћај на више граничних прелаза
Српска богатија за 25 беба Српска богатија за 25 беба
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    8h 25m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    7h 20m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    2h 8m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    11h 42m
    0
  • Прије 25 година НАТО убио 60 путника „Ниш експреса“
    10h 43m
    1