Planinari "Javorine" organizuju uspon na Ogorjelicu povodom Dana Republike

08.01.2021. 22:13
0
IZVOR: Katera

Članovi Planinarskog društva "Javorina" iz Pala, drugu godinu zaredom, izvešće sutra planinarski uspon na Ogorjelicu, najviši vrh Jahorine, visok 1.916 metara nadmorske visine povodom 9. januar - Dana Republike Srpske.

Sekretar PD "Javorina" Simo Terzić rekao je za Kateru da će se planinari sastati sutra ujutru u 07:00 časova kod centralnog spomenika poginulim borcima VRS i MUP Republike Srpske na Trgu Republike Srpske u Palama, gdje će položiti vijence i odati počast palim borcima, a zatim krenuti na Jahorinu.

- Prije samog uspona odaćemo počast i zapaliti svijeće za pokoj duše poginulim borcima Vojske Republike Srpske, odati poštu onima zahvaljujući kojima mi danas slobodno hodamo i slavimo Dan naše Republike Srpske. Početak planinarskog uspona je kod ugostiteljskog objekta "Rajska vrata" i dalje ka vrhu Ogorjelica - kaže Terzić.

On dodaje da planinare ne očekuje lak pohod, s obzirom da je proteklih dana mnogo snijega palo na ovoj planini, te se očekuje hodanje kroz visoke snježne smetove do samog vrha Jahorine.

- Na vrhu Ogorjelica planiramo da po usponu raširimo zastavu Republike Srpske i našeg planinarskog društva "Javorina", čime ćemo ispuniti cilj. Planinari na ovaj način žele da sačuvaju uspomenu na stvaranje Republike Srpske, ali i da pošalju poruku mira i prijateljstva svim kolegama planinarima i ljubiteljima prirode - kaže Terzić.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Pobjednik tucijade u Palama Filip Ilić Pobjednik tucijade u Palama Filip Ilić
Srpska bogatija za 24 bebe Srpska bogatija za 24 bebe
Osmogodišnja Irina sa Pala niže uspjehe u karateu Osmogodišnja Irina sa Pala niže uspjehe u karateu
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    6h 54m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    7h 38m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    11h 43m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    11h 47m
    2
  • Djevojčica pala sa 13. sprata i preživjela
    23h 31m
    0