Планинари наишли на чопор вукова на планини Лисац

17.04.2022. 12:28
0
ИЗВОР: srna.rs

Зеничка Горска служба спасавања упозорила је грађане да буду опрезни приликом кретања у природу, напомињући да су на планини Лисац два планинара наишла на чопор од шест вукова.

Планинари који су јуче наишли на чопор вукова брзо су реаговали тако што су искористили петарде које су носили и склонили се у планинарски дом, преносе федерални медији.

Из Горске службе наводе да је, након телефонског позива, на терен изашао дежурни члан ове службе и приватним возилом превезао уплашене планинаре.

- Драги суграђани, будите опрезни приликом кретања по природи јер то је станиште дивљих животиња и ми смо тамо гости и на њиховом простору. На нашем подручју можете сусрести разне животње, али при сусрету са дивљим свињама, чопорима вукова, медвједом морате бити смирени и брзо адекватно одреаговати - упозоравају из Горске службе.

Из зеничке Горске службе спасавања подсјећају на неколико важних савјета суграђанима - да у планину и шуму никада не иду сами, да увијек носе напуњен телефон уз резервну батерију, као и да имају опрему која може добро доћи у непредвиђеним околностима /лампа, ножић, упаљач или шибице, петарде и прва помоћ/

- Реагујте прибрано и смирено, те позовите у помоћ надлежне службе, прије одласка у природу забиљежите број горске службе спасавања са подручја у којем се крећете - напомињу из Горске службе.

Из зеничке Горске службе спасавања истичу да је ово још једна у низу акција која указује на неопходност набавке одговарајућег теренског возила.

Коментари 0
Повезане вијести
Седми планинарски слет у Хан Пијеску окупио око 200 планинара (ВИДЕО) Седми планинарски слет у Хан Пијеску окупио око 200 планинара (ВИДЕО)
Група планинара из Српске освојила највиши врх Шпаније Група планинара из Српске освојила највиши врх Шпаније
Милена Павловић: Поглед са врха Хималаја знак да не постоји граница Милена Павловић: Поглед са врха Хималаја знак да не постоји граница
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    16h 8m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    15h 4m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    15h 8m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    12h 1m
    0
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    13h 58m
    0