Планинарски дом "Црвене стијене" привлачи све већи број туриста (ВИДЕО)

25.12.2021. 21:50
0
ИЗВОР: РТРС

Планинарски дом "Црвене стијене" на Романији у посљедње вријеме привлачи све већи број туриста, посебно након што је изграђена "Виа ферата" Соколов пут. Планинари, љубитељи природе и адреналина из региона па и шире редовни су гости.

Након ферате или неких других зимских активности у планинарском дому чека их топла и пријатна атмосфера уз шољицу чаја или чашицу ракије, пише портал РТРС.

До Планинарског дома Црвене стијене стиже се астфалтим путем који је 4,5 километра удаљен од регионалног пута Соколац – Сарајево, са скретањем на Равној Романији.

Ушушкан у густој црногоричној идили, скривен од погледа под сњежним покривачем изгледа чаробно.

Слика

Фото: Катера

Вриједни чланови Планинарског друштва "Гласинац" воде бригу о овом локалитету који је у посљедње вријеме доживио популарност, а посебно након изградње оближње ферате.

Дом још није у потпуности завршен али је тренутно могуће оргнизовати дневне боравке и послужења за излетнике и планинаре, као и заљубљенике у природу, и све оне који желе да проведу слободно вријеме у природи.

Туристички "бум" који се десио изненада мјештане није затекао неспремне па су и они спремни да помогну развоју овог туристичког драгуља.

Интересовања туриста не мањка, а посебно је тако сада око новогодишњих празника.

Иако се не препоручује ићи на ферату у зимском периду наишли смо на авантуристу Слађана из Теслића који је упркос минусу и снијегу успио да се попне на ферату.

Планова за будућност је много па већ од почетка јануара на овом локалитету биће отоворен ски лифт за дјецу.

Планианрски дом налази се на надморској висини од 1.365 метара и од њега воде уређене планинарске стазе, за 20 минута хода се стиже на најатрактивнији видиковац на Романији, Црвене Стијене, а до највишег врха Романије Велики Лупоглав стиже се за 3 часа хода. Па ко воли нек изволи.

Видео: РТРС

Коментари 0
Повезане вијести
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла
Основци из Источне Илиџе посјетили Црвене стијене на Романији Основци из Источне Илиџе посјетили Црвене стијене на Романији
Најчитаније
 • Тијела жене и дјетета пронађена у кориту ријеке Миљацке
  19h 40m
  0
 • Идентификовани жена и дијете пронађени у кориту Миљацке
  13h 18m
  0
 • Изгорио помоћни објекат у Булозима
  19h 54m
  0
 • Годишњица убиства српских дјечака у Хаџићима; Срђан (12) и Сташа (13) убијени док су се играли
  19h 45m
  2
 • Еколошка катастрофа у Крупачким стијенама: Спалионица гума “Грета“ поново горјела (ФОТО)
  8h 44m
  6