Планирана искључења воде у Источном Сарајеву

11.09.2021. 14:54
8
ИЗВОР: Катера

Саопштење КП "Водовод и канализација" а.д. Источно Сарајево преносимо у цјелости:

- Усљед дужег сушног периода у претходном периоду дошло је до значајног смањења дотока на изворишту Тилава одакле се водом снадбијевају општине Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа. Тренутни доток са изворишта Тилава заједно са извором Топлик и Топличина не може да задовољи рационалну потрошњу воде гледајући на просјечну потрошњу претходних мјесеци. Просјечна потрошња претходних мјесеци била је око 140 л/с док у посљедње вријеме достиже и до границе од 180 л/с. Усљед тога долази до убрзаног пражњења главног резервоара на филтер постројењу што нас је доводило у ситуацију да вршимо пригушење цјевовода како би смањили проток и тиме заштитили мрежу, филтер постројење и уредно воду испоручили приоритетним потрошачима (Болници "Србија" и Дому здравља).

С обзиром да временске прогнозе нису повољне дошло је до додатног смањења количина воде са изворишта Тилава (доток 64л/с) и изворишта Топлик и Топличина (доток 30л/с), те из тих разлога морамо да приступамо редукцији у трајању од по осам часова по насељима које ће се свакодневно ротирати по датом редослиједу - наводи се у саопштењу "Водовода и канализације".

Распоред искључења:

Дана 11.09.2021.године:

ПРВО ЗАТВАРАЊЕ од 14:00 до 22:00 часова насеља: Младичко поље (Доње Младице 1,2,3 и 4 као и Горње Младице, Бијело поље, насеље Мирослава Берјана (Фамосово насеље), дио Касиндолског батаљона од раскрснице Бијелог поља до раскрснице за улицу Царице Милице.

ДРУГО ЗАТВАРАЊЕ од 22:00 до 06:00 часова насеља: Војковићи, Крупац  и дио насеља од кружног тока према Тилави до насеља Враца (улице: дио Војводе Радомира  Путника , насеље Прљево Брдо, Јована Рашковића, дио Озренске).

Дана 12.09.2021.године:

ТРЕЋЕ ЗАТВАРАЊЕ од 06:00 до 14:00 часова насеља: Добриња 1, улица Василија Грђића, и Павловац (улице: Филипа Вишњића, Павловића, Зорана Боровине, Грабска, Гатачка и дио Касиндолског батаљона од броја 17 до броја 83-непарни бројеви).

ЧЕТВРТО ЗАТВАРАЊЕ од 14:00 до 22:00 часова насеља: Топлик од чесме у Топлику према ЕТФ-у, улице: Ђуре Јакшића,дио Цара Душана, дио Цара Лазара, Карађорђева, дио Николе Тесле, Бранка Радичевића, Младичка и Бојовића улица, Прве Сарајевске бригаде, дио Спасовданске улице, дио Хиландарске улице и дио Дечанске улице.

Накнадно затварање се понавља истим ресдослиједом од 13.09.2021. године.

Остала насеља која нису поменута због смањеног притиска у мрежи ће периодично бити у одређеној редукцији, о чему ће бити благовремено обавјештени.

Из "Водовода и канализације" моле грађане за разумијевање и да воду троше рационално.

Коментари 8
  • Generic placeholder image
    SaSa 13.09.2021. 15:10
    Preduzece vodovod i kanalizacija a.d., transformise se u preduzece Kanalizacija a.d. razlog jasan preduzece nema nikakve veze sa vodovodom. Narod mora hitno zatraziti formiranje preduzeca vodovod i naci kadar koji zna organizovati to drustvo. Odbornike,nacelnike, direktore javnih preduzeca poslati na placeni odmor da se slikaju, dok narod ne uredi mjesto zivljenja dostojno iksana, a ne hajvana. Naprijed navedeni jos nisu svatili da je lakse voziti avion nego voditi drustvenu zajednicu.
  • Generic placeholder image
    Leo 13.09.2021. 13:45
    Koga pravite budalama? Nismo u Sahari, kakva susa! Problem je sto su izdavane dozvole za gradnju zgrada i sto su vrsena prikljucenja na vodovod IAKO SE ZNALO DA ZALIHA NEMA DOVOLJNO! Ovo je za krivicnih prijava! Hoce li iko organizovati proteste u gradu ili je normalno da u 21.vijeku zivimo VEZ VODE?!
  • Generic placeholder image
    zedni 13.09.2021. 05:55
    Da se voda ne prodaje u federaciju bilo bi je koliko hoces
  • Generic placeholder image
    Građanin 12.09.2021. 22:07
    Protesti!? Krajnje je vrijeme da se digne glas! Što se rezervoar ne proširi, je li moguće da ne postoji dovoljno izvora?
  • Generic placeholder image
    Nebojsa 12.09.2021. 18:48
    Kupio stan u Hilandraskoj i gadno se zeznuo,mala djeca a nema vode.
  • Generic placeholder image
    Ilinjača 12.09.2021. 10:17
    U Gornjem Kotorcu, na Gavrića brdu, vode nema već tri dana i niko ništa. Ovo je veliki problem i hitno treba da riješe. Stalno se gradi, a vode nema dovoljno već par godina
  • Generic placeholder image
    Bodnar 12.09.2021. 10:12
    Mora doci do reductive kad se sibicaju zgrade po Lukavici bez ikakvog infrastrukturnog plana. Za godinu dana nece biti vode nikako.
  • Generic placeholder image
    Trg Miroslava Berjana 11.09.2021. 20:42
    Spadamo u prvo zatvaranje vode ne sjecam se kad smo je imali tokom dana. Od 6h vode nema pa sve do 23:15h kako osnovne zivotne potrebe zadovoljiti.
    Ovo je problem koje vlasti treba hitno da rijese, jer gradnja ne staje a vode starosjedioci u ovom dijelu nemaju a svaka suša nosi isti problem zadnjih godina.
Повезане вијести
Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    18h 13m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    9h 11m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    17h 37m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    15h 52m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    17h 31m
    0