Planirana isključenja vode u Istočnom Sarajevu

11.09.2021. 14:54
8
IZVOR: Katera

Saopštenje KP "Vodovod i kanalizacija" a.d. Istočno Sarajevo prenosimo u cjelosti:

- Usljed dužeg sušnog perioda u prethodnom periodu došlo je do značajnog smanjenja dotoka na izvorištu Tilava odakle se vodom snadbijevaju opštine Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža. Trenutni dotok sa izvorišta Tilava zajedno sa izvorom Toplik i Topličina ne može da zadovolji racionalnu potrošnju vode gledajući na prosječnu potrošnju prethodnih mjeseci. Prosječna potrošnja prethodnih mjeseci bila je oko 140 l/s dok u posljednje vrijeme dostiže i do granice od 180 l/s. Usljed toga dolazi do ubrzanog pražnjenja glavnog rezervoara na filter postrojenju što nas je dovodilo u situaciju da vršimo prigušenje cjevovoda kako bi smanjili protok i time zaštitili mrežu, filter postrojenje i uredno vodu isporučili prioritetnim potrošačima (Bolnici "Srbija" i Domu zdravlja).

S obzirom da vremenske prognoze nisu povoljne došlo je do dodatnog smanjenja količina vode sa izvorišta Tilava (dotok 64l/s) i izvorišta Toplik i Topličina (dotok 30l/s), te iz tih razloga moramo da pristupamo redukciji u trajanju od po osam časova po naseljima koje će se svakodnevno rotirati po datom redoslijedu - navodi se u saopštenju "Vodovoda i kanalizacije".

Raspored isključenja:

Dana 11.09.2021.godine:

PRVO ZATVARANjE od 14:00 do 22:00 časova naselja: Mladičko polje (Donje Mladice 1,2,3 i 4 kao i Gornje Mladice, Bijelo polje, naselje Miroslava Berjana (Famosovo naselje), dio Kasindolskog bataljona od raskrsnice Bijelog polja do raskrsnice za ulicu Carice Milice.

DRUGO ZATVARANjE od 22:00 do 06:00 časova naselja: Vojkovići, Krupac  i dio naselja od kružnog toka prema Tilavi do naselja Vraca (ulice: dio Vojvode Radomira  Putnika , naselje Prljevo Brdo, Jovana Raškovića, dio Ozrenske).

Dana 12.09.2021.godine:

TREĆE ZATVARANjE od 06:00 do 14:00 časova naselja: Dobrinja 1, ulica Vasilija Grđića, i Pavlovac (ulice: Filipa Višnjića, Pavlovića, Zorana Borovine, Grabska, Gatačka i dio Kasindolskog bataljona od broja 17 do broja 83-neparni brojevi).

ČETVRTO ZATVARANjE od 14:00 do 22:00 časova naselja: Toplik od česme u Topliku prema ETF-u, ulice: Đure Jakšića,dio Cara Dušana, dio Cara Lazara, Karađorđeva, dio Nikole Tesle, Branka Radičevića, Mladička i Bojovića ulica, Prve Sarajevske brigade, dio Spasovdanske ulice, dio Hilandarske ulice i dio Dečanske ulice.

Naknadno zatvaranje se ponavlja istim resdoslijedom od 13.09.2021. godine.

Ostala naselja koja nisu pomenuta zbog smanjenog pritiska u mreži će periodično biti u određenoj redukciji, o čemu će biti blagovremeno obavješteni.

Iz "Vodovoda i kanalizacije" mole građane za razumijevanje i da vodu troše racionalno.

Komentari 8
  • Generic placeholder image
    SaSa 13.09.2021. 15:10
    Preduzece vodovod i kanalizacija a.d., transformise se u preduzece Kanalizacija a.d. razlog jasan preduzece nema nikakve veze sa vodovodom. Narod mora hitno zatraziti formiranje preduzeca vodovod i naci kadar koji zna organizovati to drustvo. Odbornike,nacelnike, direktore javnih preduzeca poslati na placeni odmor da se slikaju, dok narod ne uredi mjesto zivljenja dostojno iksana, a ne hajvana. Naprijed navedeni jos nisu svatili da je lakse voziti avion nego voditi drustvenu zajednicu.
  • Generic placeholder image
    Leo 13.09.2021. 13:45
    Koga pravite budalama? Nismo u Sahari, kakva susa! Problem je sto su izdavane dozvole za gradnju zgrada i sto su vrsena prikljucenja na vodovod IAKO SE ZNALO DA ZALIHA NEMA DOVOLJNO! Ovo je za krivicnih prijava! Hoce li iko organizovati proteste u gradu ili je normalno da u 21.vijeku zivimo VEZ VODE?!
  • Generic placeholder image
    zedni 13.09.2021. 05:55
    Da se voda ne prodaje u federaciju bilo bi je koliko hoces
  • Generic placeholder image
    Građanin 12.09.2021. 22:07
    Protesti!? Krajnje je vrijeme da se digne glas! Što se rezervoar ne proširi, je li moguće da ne postoji dovoljno izvora?
  • Generic placeholder image
    Nebojsa 12.09.2021. 18:48
    Kupio stan u Hilandraskoj i gadno se zeznuo,mala djeca a nema vode.
  • Generic placeholder image
    Ilinjača 12.09.2021. 10:17
    U Gornjem Kotorcu, na Gavrića brdu, vode nema već tri dana i niko ništa. Ovo je veliki problem i hitno treba da riješe. Stalno se gradi, a vode nema dovoljno već par godina
  • Generic placeholder image
    Bodnar 12.09.2021. 10:12
    Mora doci do reductive kad se sibicaju zgrade po Lukavici bez ikakvog infrastrukturnog plana. Za godinu dana nece biti vode nikako.
  • Generic placeholder image
    Trg Miroslava Berjana 11.09.2021. 20:42
    Spadamo u prvo zatvaranje vode ne sjecam se kad smo je imali tokom dana. Od 6h vode nema pa sve do 23:15h kako osnovne zivotne potrebe zadovoljiti.
    Ovo je problem koje vlasti treba hitno da rijese, jer gradnja ne staje a vode starosjedioci u ovom dijelu nemaju a svaka suša nosi isti problem zadnjih godina.
Povezane vijesti
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu
Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    7h 59m
    6
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    21h 41m
    0
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    21h 9m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    20h 0m
    0
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    6h 1m
    0